Δράσεις τις ΚΝΕ Τρικάλων για το Προσφυγικό

44544333

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, για την ανάδειξη του ζητήματος του προσφυγικού και το δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου, τα μέλη του ΤΣ των Τρικάλων της ΚΝΕ τόνισαν τα εξής:
«Οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής είναι άνθρωποι που άφησαν τα σπίτια τους ελπίζοντας σε μια ζωή χωρίς βόμβες, αεροπορικές επιδρομές και καθημερινές εκατόμβες νεκρών, χωρίς πείνα και φτώχεια.
Ο Καπιταλισμός γεννάει κρίσεις – πολέμους – προσφυγιά..
Το προσφυγικό ρεύμα έχει μεγαλώσει ως αποτέλεσμα της συνεχόμενης επέμβασης στη Συρία και αλλού.
Οι πρόσφυγες είναι τα πρώτα θύματα των εγκληματικών κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους , της κρατικής καταστολής , αλλά και ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων από ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις,
Για τη δημιουργία αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κλίματος, αξιοποιείται από τις κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος και η δολοφονική δράση των λεγόμενων «τζιχαντιστών», τις οργανώσεις των οποίων οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο στήριξαν, ενίσχυσαν και εξόπλισαν για να επιβάλουν τα συμφέροντά στη Μ. Ανατολή και την Αφρική , στο Αφγανιστάν παλαιότερα.
Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν πρόκειται να το λύσουν!
Καθημερινά παρατηρούμε υποτίθεται δραστηριότητες αλληλεγγύης, από κάθε λογής φορείς και οργανώσεις. Η ΚΝΕ ζητά την προσοχή των νέων και σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι όλες οι πρωτοβουλίες αθώωες…Η κυβέρνηση δηλώνει τάχα την στήριξη στους πρόσφυγες αλλά απ΄την άλλη στηρίζει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ τις ΗΠΑ ακόμα και μέσα από τις βάσεις τις στην Ελλάδα εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο που είναι ο κύριος και βασικός παράγοντας που δημιουργεί το κύμα προσφύγων.
Η αλληλεγγύη δεν είναι μια γενική έννοια, χρειάζεται να χτυπάει στην ρίζα της το πρόβλημα. Η ΚΝΕ καλεί σε ενίσχυση της αλληλεγγύης ίσο προς ίσο, από τον εργάτη στον εργάτη, από τον μαθητή προς μαθητή και στο ζήτημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού και απαιτεί να βάλουμε στο στόχαστρο του αγώνα μας τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα :
Τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα! Παλεύουμε για την ανατροπή του!

Έλα μαζί μας …
Η ΚΝΕ για την ανάδειξη του ζητήματος του προσφυγικού και το δυνάμωμα την ταξικής αλληλεγγύης σε καλεί σε:
εκδήλωση-συναυλία την Παρασκευή 27/11 στην μουσική σκηνή «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ» στις 9μμ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 Συναυλίες από Μαθητικά συγκροτήματα της πόλης
 Ομιλία από την Κριμνιώτη Στέλλα, μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
Στο χώρο θα συγκεντρωθούν υλικά που θα σταλούν μέσω των ταξικών σωματείων και φορέων (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος) στους πρόσφυγες. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρουχισμός και φάρμακα. Τα υλικά θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 25/11 στο Παλιό Δεσποτικό (από τις 6μμ εώς τις 9μμ) και στις 27/11 την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο διεξαγωγής της.»

TΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ

.