Δράσεις στη Θεσσαλία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

pagkosmia-hmera

«Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει στην πράξη την απόλυτη προτεραιότητα που δίνει στο περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.

 Στη δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει ότι «καθώς βαδίζουμε τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, αντιλαμβανόμαστε διαρκώς ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και παγκόσμια εμβέλεια. Η αλλαγή του κλίματος, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η μείωση της βιοποικιλότητας, η αποδάσωση και η ενεργειακή κρίση απειλούν πλέον την οικολογική ισορροπία ολόκληρου του πλανήτη.

Χρειάζεται, συνεπώς, να δράσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χωρίς να χάσουμε ούτε μια ημέρα. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας θέλει να είναι πρωτοπόρος σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει με δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο οποίος τελεί φέτος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναλυτικά οι δράσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 είναι οι εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καθαρισμός παράλιας Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρό. Σημείο συνάντησης η πλατεία στο Καστρί Λουτρό στις 10 το πρωί.

Συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

2) ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

3) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΓΑΝΗΣ

4) ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ

5) ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΓΓΑΛΩΝ

6) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΑΝΗΣ

Θα λάβει μέρος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Καθαρισμός της παραλίας Καλών Νερών στις 11:00 το πρωί. Συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

-ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

-ΙΠΠΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΗΛΕΩΝ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Καθαρισμός στο πάρκο του προφήτη Ηλία στις 11:30π.μ. σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καθαρισμός και δεντροφύτευση σε δημόσια αναδασωτέα έκταση στην περιοχή Κανάλια της Λίμνης Πλαστήρα του Δήμου Μουζακίου, στις 11:00π.μ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου και το Σώμα Ελλήνων Πρόσκοπων.


ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Παράλληλα, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. στην Ελασσόνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας (Κ.Π.Ε.Ε) την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Ελασσόνας με ομιλίες, δενδροφύτευση, υπαίθρια παιχνίδια και οικολογικά μηνύματα και χειροτεχνίες για παιδιά.