Δράση για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων από την 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων στο ΚΔΑΠ «Ομόνοια»

Η 1η (ΤΟΜΥ) Τοπική Μονάδα Υγείας Τρικάλων πραγματοποίησε δράση αγωγής υγείας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ Ομόνοια) του Δήμου Τρικκαίων στις 29/10/2019 με τις Νοσηλεύτριες ΠΕ, κ. Βλησσάρη Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου και κ. Γκουγκουμάτη Κωνσταντίνα, παρουσία της Γενικής Οικογενειακής Ιατρού & Συντονίστριας της Δομής κ. Νάτσινα Δήμητρας με θέμα: “Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων”.

Αντικείμενο της δράσης αποτέλεσε η διασαφήνιση της έννοιας των Παιδικών Ατυχημάτων, τα είδη τους, οι τρόποι πρόληψης, καθώς επίσης και η αντιμετώπισή τους. Το πρόγραμμα είχε διαδραστικό χαρακτήρα και χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές μορφές παρουσίασης (powerpoint, αφήγηση βιβλίων, συζήτηση). Στο τέλος, έλαβε χώρα πρακτική άσκηση, όπου δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν όσον αφορά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος.

Η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρικκαίων για τη φιλοξενία & τη θετική ανταπόκριση στη δράση και το προσωπικό του ΚΔΑΠ για την άψογη συνεργασία του.