Δράσεις του 4ου γυμνασίου Τρικάλων

Το σχολείο μας στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων. Οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 με συνοδούς καθηγητές τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Τσιοτινού Αθανασία, την Υποδιευθύντρια Μαρούση Σταματική και την κ. Τζανάκου Γεωργία, καθηγήτρια Αγγλικών, την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 παρακολούθησαν την παρουσίαση των οχημάτων ELVITEN στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε με τους μαθητές του σχολείου μας και τους εξήγησε τις δυνατότητες των οχημάτων και τη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη των Τρικάλων η παραλαβή των συγκεκριμένων οχημάτων, τα οποία μπορεί να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για την κυκλοφοριακή αγωγή από τον υπεύθυνο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Τρικάλων. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη των οχημάτων και πολλοί μαθητές είχαν την τύχη και τη χαρά να κάνουν βόλτες με οδηγούς το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο της e-Trikala τον κ. Κωτούλα!

Επίσης, το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση της Εφορείας αρχαιοτήτων Τρικάλων με τίτλο: «Η πόλη αφηγείται τις μικρές της  ιστορίες» τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου. Οι μαθητές των τμημάτων Γ3 και Γ4 του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές τη Διευθύντρια κ. Τσιοτινού Αθανασία, το φιλόλογο Μιχαλάκη Κώστα και τη Θεολόγο κ. Αντωνούλα Γιούλη συμμετείχαν στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το ΑΚΕΘ με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (QR codes, Beacon, Ρομποτική) που δόθηκε στα παιδιά και περιελάμβανε ξενάγηση, περιήγηση και κυνήγι θησαυρού στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης, στις μεταβυζαντινές εκκλησίες του Βαρουσιού και στην παλιά πόλη των Τρικάλων. Το «ταξίδι» μας ξεκίνησε από την Παναγία Φανερωμένη, συνεχίστηκε στην αρχαία Τρίκκη, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τέλειωσε στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ντάφη από την Εφορεία αρχαιοτήτων και την κ. Ισαβέλλα Καρούτη από το ΑΚΕΘ για την ξενάγηση και την όμορφη εμπειρία που μας χάρισαν!

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»