Δουλειές με… φούντες γεννά ο κοροναϊός στην Τουρκία

Η ζήτηση για ειδικές ιατρικές μπλούζες και μάσκες έχει αυξηθεί κατακόρυφα – Νυχθημερόν δουλεύουν οι κλωστοϋφαντουργίες για ειδικές ιατρικές μπλούζες

Νυχθημερόν δουλεύουν οι κλωστοϋφαντουργίες στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού, καθώς η ζήτηση για ειδικές ιατρικές μπλούζες και μάσκες έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Εργοστάσιο στο Τοκάτ της Τουρκίας άρχισε να παράγει ειδικές ιατρικές μπλούζες κατά του κοροναϊού και έχει τρελαθεί στις… παραγγελίες και τη δουλειά. Οι εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για να καταφέρουν να παράξουν τις 1 εκατ. παραγγελίες και να βγάλουν 1.000 ιατρικές φόρμες την ημέρα.

Το εργοστάσιο πριν παρήγαγε μόνο παλτό και μπουφάν, αλλά όταν ξεκίνησε η επιδημία στην Κίνα, ο ιδιοκτήτης είπε να σκεφτεί… έξυπνα και να αλλάξει την παραγωγή σε ιατρικές φόρμες. Για να προλάβει μάλιστα τις παραγγελίες αύξησε τον αριθμό των εργατών του κατά 100%.

Αν και μέχρι στιγμής το 75% των προϊόντων αποστέλλεται στην Κίνα, τελευταία οι περισσότερες παραγγελίες προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ μεγαλώνει και η ζήτηση στην Τουρκία.

ethnos.gr