Δωρεάν σπίτια υπό προϋποθέσεις σε ιταλική πόλη

Στέγη δωρεάν σε όσους επιθυμούν να μετακομίσουν στο ιστορικό της κέντρο προσφέρει η ιταλική πόλη Καμαράτα, στη Σικελία, υπό ορισμένες όμως προϋποθέσεις.

Με στόχο να σώσει τη γενέτειρά του από την ερήμωση, ο δήμαρχος Βιντσέτσο Τζιαμπρόνε προσπάθησε να πείσει ιδιοκτήτες που εγκατέλειψαν τα οικογενειακά τους σπίτια, να τα παραχωρήσουν δωρεάν προκειμένου νέοι άνθρωποι να μείνουν στην πόλη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNN Travel, δεν μπορεί να βλέπει άδειο το παλιό ιστορικό κέντρο της περιοχής.

Συμπλήρωσε ότι επί τους παρόντος υπάρχουν 12 διαθέσιμα σπίτια, ενώ σύντομα θα διατεθούν και άλλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, οι νέοι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα πρέπει να καταθέσουν πρόταση και να ανακαινίσουν τις οικίες εντός τριών ετών, προκαταβάλλοντας ως «εγγύηση» ποσό 5.000 ευρώ, το οποίο θα επιστραφεί με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, προτεραιότητα θα δοθεί σε νέα ζευγάρια με παιδιά, τα οποία θα λάβουν και ένα μπόνους 1.000 ευρώ.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα κτήρια σε σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια ή καταστήματα.

Η Καμαράτα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, ενώ ιδρύθηκε από Έλληνες του Βυζαντίου, με το όνομα της να προέρχεται από την ελληνική λέξη κάμαρα.

Τα τελευταία χρόνια, όπως και άλλες πόλεις στην περιφέρεια της Ιταλίας, είδε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της να μετακομίζει σε άλλες περιοχές.

naftemporiki.gr