Το Κέντρο Υγείας Πύλης με την πρωτοβουλία του Διευθυντή Κουτσονάσιου Ιωάννη, την έγκριση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Σερέτη Φώτη, και την συνεργασία με το Κέντρο ημέρας & κινητή μονάδα για άτομα με άνοια «ΝΟΗΜΑ» Τρικάλων-επιστημονικά υπεύθυνος Οικονόμου Αχιλλέας, διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την άνοια το διήμερο 29 (Δευτέρα) και 30 (Τρίτη) Σεπτεμβρίου 2025, στον χώρο του Κέντρου Υγείας.
Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει Τεστ μνήμης, Τεστ ισορροπίας και μέτρηση σακχάρου αίματος και θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο Κόντου Μαρία-Ελένη ΕΠΑΨΥ, τον γυμναστή Γκουζδοβά Νικόλαο ΕΠΑΨΥ, την νοσηλεύτρια Μπαρούτα Σπυριδούλα ΕΠΑΨΥ την Δευτέρα 29/9 & την Τρίτη 30/9/25, ώρες: 9:00 – 14:30 στο Κέντρο Υγείας Πύλης. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, καλέστε στο τηλέφωνο: 2434350010 (Κοινωνική Λειτουργός Νομικού Πολυξένη) & 2434350000.
Ο προσυμπτωματικός έλεγχος μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση της άνοιας, η οποία αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες και ολοένα νεότερες ηλικίες. Η άνοια χρήζει διεπιστημονικής συνεργασίας, προκειμένου την ολοκληρωμένη φροντίδα σε επίπεδο ατόμου και οικογένειας. Η πρόσκληση στην δράση αφορά άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.