Δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου

2014-10-11 11.31.18

Με την στήριξη του Δήμου Τρικκαίων ο ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ προσπαθεί για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.

Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη όπου ανέκαθεν τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Τα τελευταία χρόνια με την υπερβολική αύξηση τον αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο κυρίως για τα μικρά παιδιά που δεν γνωρίζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θέλοντας να βοηθήσει τους μικρούς φίλους που αγαπάνε την ποδηλασία απευθύνθηκε στην αντιδήμαρχο Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων Μητσιάδη Βασιλική και της κατέθεσε μια νέα ιδέα από την ακαδημία ποδηλασίας του ΚΡΟΝΟΥ που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όλα τα παιδιά στις καθημερινές τους μετακινήσεις με το ποδήλατο. Η αντιδήμαρχος την οποία και ευχαριστούμε ήταν θετική σε αυτή την ιδέα και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίγει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής κάθε Σάββατο για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν οδική συμπεριφορά με το ποδήλατο.

Σκοπός αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος για την πόλη μας είναι αφενός μεν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και αφετέρου να μάθουν να προφυλάσσουν τον εαυτό τους όταν κινούνται μέσα στην πόλη με το ποδήλατο τους.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε συνεργασία με ανθρώπους ειδικευμένους στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και συγκεκριμένα με την σχολή οδηγών «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΩΝ Ο.Ε.» κάθε Σάββατο στις 11:30΄στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Τρικάλων θα προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε όλα τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ποδηλασία και την χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!! Στην αντιδήμαρχο Βασιλική Μητσιάδη, στους ανθρώπους της «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΩΝ Ο.Ε.» που αφιλοκερδώς συνεισφέρουν καθώς και στον Δήμαρχο που είναι και ο ίδιος λάτρης της ποδηλασίας.

.