Δωρεάν μαθήματα Αυτογνωσίας στα Τρίκαλα

Οι μυητικές σχολές στην αρχαιότητα και η γνώση σήμερα

Αρχίζουν από αυτή την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 5.30μ.μ., στην οδό Ζωγράφου 2 (πίσω από το Πνευματικό Κέντρο), τα δωρεάν μαθήματα Αυτογνωσίας!

Πίσω και πέρα από τη συμβατική γνώση που διδασκόμαστε στα σχολεία μας και στην κοινωνία, υπάρχει μια άλλη Γνώση εσωτερική, καλά κρυμμένη και παρεξηγημένη (απόκρυφη γνώση), μια γνώση που απορρέει από μυητικές σχολές και αρχαία ιερά κείμενα διάφορων λαών και πολιτισμών.

Οι μυητικές σχολές αποτελούν τον εσωτερικό πυρήνα όλων των φιλοσοφικών συστημάτων και των θρησκειών. Υπήρξαν  στην αρχαία Κίνα και στο Θιβέτ, στην Ινδία, την Περσία και Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στο Μεξικό καθώς και στους Δρυίδες, στον Ταοϊσμό, στον Βουδισμό, στους Σούφι και βέβαια στον  Χριστιανισμό αλλά και στους …αλχημιστές!

Στην αρχαία Ελλάδα γνωρίζουμε ότι υπήρξαν τα Ελευσίνια, τα Καβείρια, τα Ορφικά, τα Διονυσιακά και τα Κρητικά Μυστήρια καθώς και πολλές Μυητικές σχολές όπως η Ορφική, η σχολή του Πυθαγόρα, του Εμπεδοκλή,  του Πλάτωνα…

Τόσο για τα αρχαία ελληνικά μυστήρια όσο και για άλλα, άλλων μυητικών σχολών όλων των πολιτισμών, οι ιστορικές αναφορές δεν διαλευκάνουν την ουσία των δρώμενων, γιατί αυτοί που συμμετείχαν, οι μυημένοι, έδινανόρκους σιωπής!

Κι όμως… κοινό σημείο, ως παρανομαστής ομώνυμων κλασμάτων, όλων αυτών των μυητικών σχολών, ήταν η μία και μοναδική Γνώση, αυτή που γεννούσε κάθε τόσο μεγάλους πολιτισμούς και αναζωογονούσε την ανθρωπότητα!

Κάθε πολιτισμός γνώρισε την κορύφωση συγκεκριμένων και διαφορετικών χαρακτηριστικών της αρχέγονης Γνώσης! Στην αρχαία Ελλάδα για παράδειγμα, αυτή η Γνώση εκφράστηκε σε υπέρτατο βαθμό με τη Ψυχολογία και τη Φιλοσοφία…

Όλες οι συνισταμένες της Γνώσης, μέσα από τη λειτουργία όλων αυτών των εσωτερικών σχολών, αποσκοπούσαν και αποσκοπούνστη διδαχή των  μαθητώνπρος τον δρόμο της αυτογνωσίας, της εσωτερικής ολοκλήρωσης, της αναγέννησης και της κατανόησης των συμπαντικών νόμων που μας διέπουν.

Και συμβαίνει αυτό το φαινομενικά παράδοξο… Αυτή η αυθεντική, η ανεκτίμητη και γι αυτό πάντα αφιλοκερδής Γνώση, ενώ απευθυνόταν σε όλους, πάντα ήταν λίγοι αυτοί που  ενδιαφέρονταν πραγματικά και ήταν άξιοι να τη δεχτούν…

Στο πρώτο μάθημα αυτή την Τρίτη, θα δούμε ότι η Γνώση στις μέρες μας, παραμένει ζωντανή και αποκωδικοποιημένη και διδάσκεται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, από τον Γνωστικό Πολιτιστικό Σύλλογο SamaelLakhsmi, μέσα από διαλέξεις εσωτερικού χαρακτήρα,στην οδό Ζωγράφου 2 (πίσω από το Πνευματικό κέντρο) που γι αυτό το τμήμα,θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη στις 17.30μ.μ. Σε όλα τα 22 μαθήματα, η είσοδος είναι ελεύθερη…

Για περισσότερες, πληροφορίες στη σελίδα fb: Γνώσις SamaelLakhsmi Τρίκαλα και στα τηλ. 6938677770 και 6973981918