Δωρεάν έλεγχος καυσαερίων των αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία Τρικάλων παρά τον άσχημο καιρό

Μπορεί ο καιρός να μην στάθηκε αρωγός, στον φετινό δωρεάν έλεγχο των καυσαερίων των Ι.Χ. αυτοκινήτων, που διοργανώθηκε και φέτος από τον σύνδεσμο ιδιοκτητών συνεργείων επισκευών αυτοκινήτων μηχανημάτων ηλεκτροτεχνιτών νομού Τρικάλων (ΣΙΣΕΑΜΗ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου,  ωστόσο όμως ήταν αρκετοί οι συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του συνδέσμου, προσερχόμενοι στην κεντρική πλατεία, για ένα δωρεάν έλεγχο του αυτοκινήτου τους, όσον αφορά την μέτρηση καυσαερίων και την εκπομπή ρύπων.

Από τις 10 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, όλα  τα εξειδικευμένα μέλη του συνδέσμου ήταν εκεί εξυπηρετώντας τους οδηγούς, όπου μ’ ένα ειδικό μηχάνημα μέτρησης, μετρούσαν σε πολύ σύντομο διάστημα τους ρύπους των αυτοκινήτων. Αμέσως μετά εξέδιδαν ειδικό σημείωμα για την κατάσταση του κάθε αυτοκινήτου και ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη, αν χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος σε κάποιο συνεργείο.

Πρόκειται για μια ακόμη αξιέπαινη ενέργεια του ΣΙΣΕΑΜΗ και προσπάθεια ενημέρωσης κάθε οδηγού, ώστε να γίνει σε όλους συνείδηση η προστασία του περιβάλλοντος  πάνω στο τρίπτυχο άνθρωπος-περιβάλλον-αυτοκίνητο.

Η διοίκηση και τα μέλη του συνδέσμου, θέλοντας να ευχαριστήσουν τους Τρικαλινούς γι’ αυτή τους τη συμμετοχή, κερνούσαν δωρεάν καφέ και γαλακτοκομικά προϊόντα στους οδηγούς, όπως επίσης και αναμνηστικά δώρα.

Την όλη προσπάθεια στήριξαν τοπικοί φορείς και επιχειρήσεις όπως η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων ,το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Νομού Τρικάλων, η ΕΟΒΕΑΜΜ, η Οικολογική ανακύκλωση Κεντρικής Ελλάδας, τα Κέντρα κατάρτισης ΑΚΕΘ και ΔΙΑΣ, ο καφές Excelsior, η μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα, τα ανταλλακτικά Νεοϊαπωνική-Χριστάκος και το Εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη.