«Δείπνο στα Λευκά» στα Τρίκαλα

LEFKA

Παρίσι 1988.
Ο Φρανσουά Πακέ επιστρέφει μετά από απουσία ετών στο εξωτερικό. Προσπαθεί να βρει τους φίλους του. Κάποιοι έχουν μετακομίσει, άλλοι ξεχάστηκαν, άλλοι χάθηκαν συν τω χρόνω. Ομως η παρέα, η φιλία, η ομάδα, δεν χάνεται. Αποφασίζει να κινήσει γη και ουρανό. Στέλνει γράμματα, κάνει τηλεφωνήματα στους πιο κοντινούς και καλεί: Δείπνο στο δάσος – πάρκο της Βουλόνης, με δύο όρους: «Φέρε φαγητό, φέρε έναν φίλο».
Ετσι, εμφανίστηκαν 200 άτομα! Το Dîner en Blanc μόλις γεννήθηκε!
Από τότε και για 16 συναπτά έτη, σε διάφορες πόλεις, το Δείπνο στα Λευκά, είναι μια γιορτή συνάντησης, φιλίας, γνωριμίας. Μια γιορτή μουσικής και εδεσμάτων, λίγο πριν την έλευση του θέρους. Ο τόπος πλέον παραμένει άγνωστος κάθε χρόνο και διαδίδεται στόμα με στόμα…

TZAMI1

Τρίκαλα 2015.

Ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεργασία του Μουσείου Τσιτσάνη εντάσσει για πρώτη φορά το «Δείπνο στα Λευκά» στις εκδηλώσεις του ΤρίκαλART.

Το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015 διοργανώνεται το Δείπνο στα Λευκά. Ο τόπος είναι γνωστός, αφού διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη των Τρικάλων: Το πάρκο παλιών φυλακών, στο Τζαμί. Στον χώρο των συναυλιών, όπου το μαυσωλείο και το Τζαμί συνθέτουν μια σαγηνευτική ατμόσφαιρα. Εκεί, καλούνται όλοι οι τρικαλινοί και όλες οι τρικαλινές να έρθουν… ντυμένοι στα λευκά!

Θα έχουν μαζί τους φαγητό, ποσό, τραπέζι, καρέκλες. Κέφι υπάρχει, διάθεση υπάρχει, κανόνας για το είδος φαγητού δεν υπάρχει, μουσική θα υπάρχει: Ο George Gakis με το αφιέρωμα στο Rock ‘n’ Roll που αναβλήθηκε λόγω καιρού την περασμένη Κυριακή και το ντουέτο πνευστών.
Μουσική για όλους, με χαλάρωση αλλά και με κέφι.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια αφορά την κίνηση, ο Δήμος Τρικκαίων να ενταχθεί στις πόλεις που παγκοσμίως συμπράττουν και διοργανώνουν το Δείπνο στα Λευκά.

Για φέτος, δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ή δεν θα γίνει κράτηση. Όσοι, όμως, μετάσχουν φέτος, θα έχουν το δικαίωμα να έλθουν και την επόμενη χρονιά, φέρνοντας έναν φίλο. Από του χρόνου, οι αυστηροί όροι θα τηρούνται: όποιος μετέχει, υποχρεούται να φέρει έναν φίλο. Αν αρνηθεί, δεν θα μπορεί να ξαναμετάσχει…

Τα Τρίκαλα, λοιπόν, είναι μέρος μιας παγκόσμιας γιορτής! Σε μια παγκόσμια βραδιά χαράς, μουσικής και ανανέωσης.

Έτσι, ολοκληρώνεται η εβδομάδα μουσικής και τέχνης ΤρίκαλART, αρχίζουν οι θερινές εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Δήμος Τρικκαίων, με 65 παραστάσεις κάθε είδους.

Φεύγει ο Ιούνης, έρχεται το λεωφορείο χωρίς οδηγό, γιορτάζουμε το καλοκαίρι, ανανεώνουμε την πόλη και εμάς!!!

Το ραντεβού – μόνο για φέτος – δίνεται αυστηρά στις 9 το βράδυ και στη 1 το πρωί πρέπει όλοι να έχουν μεριμνήσει για την καθαριότητα, να έχουν συγκεντρώσει τα πράγματά τους και να έχουν φύγει…
Η γιορτή ξεκινά!!! Και μην ξεχνάτε!

Μόνο με λευκά ρούχα!!!

.