Διπλή διάκριση στα ManufacturingExcellenceAwards 2021 για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

Ξεχώρισε για τη συνεισφορά του στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη στρατηγική του σε θέματα ESG 

Διπλή βράβευση απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα ManufacturingExcellence Awards 2021, που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την BoussiasCommunicationsμε στόχο να επιβραβεύσουν τιςβέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣαπέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική» για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί για την ταχύτερη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες και κυκλικές κατασκευές. Ειδικότερα, ο Όμιλος υλοποιεί μακροχρόνιο περιβαλλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επενδύσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και δράσεις περαιτέρω απανθρακοποίησηςτης παραγωγικής του διαδικασίας και υποκατάστασης ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έλαβε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Στρατηγική́ για τα ESG» για την αφοσίωσή του στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών του σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση. Εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: το κλίμα, την κυκλική οικονομία, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική σε θέματα ESG, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται και επενδύσεις σε «πράσινες» πρακτικές που οδηγούν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έγινε η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που απέκτησεΠεριβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EnvironmentalProductDeclaration) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του στο Βόλο και το Μηλάκι.

Η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεωντου Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ,ανέφερε σχετικά «Οι διακρίσεις μας είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την αφοσίωσή μας να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ως παράγοντας οικονομικής δραστηριότητας και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους».