Διοικητές Νοσοκομείων: Μικρή παράταση μέχρι τη νέα αξιολόγηση – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Τι θα γίνει με τους Διοικητές Νοσοκομείων οι θητείες των οποίων λήγουν σε λίγες ημέρες
Δήμητρα Ευθυμιάδου18 Ιουλίου 2023 06:17
Μικρή παράταση αναμένεται να λάβουν στις θητείες τους οι Διοικητές Νοσοκομείων οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος Ιουλίου, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανανεώσει τη θητεία για τους συγκεκριμένους Διοικητές Νοσοκομείων για λίγους μήνες ακόμη, και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και εκτιμά ότι θα έχει ψηφιστεί και προωθηθεί ο νέος νόμος της υπουργού Εσωτερικών για τον διορισμό των Διοικήσεων σε Οργανισμούς και νοσοκομεία.

Αμέσως μετά όσοι δεν είχαν σύμβαση αορίστου, θα πρέπει να μπούνε άμεσα στην διαδικασία επαναξιολόγησης, ενώ θα εξετασθούν ξανά με το νέο σύστημα, εάν δηλώσουν συμμετοχή.
Διαβάστε ΕΔΩ τα κριτήρια για να επιλεγεί κάποιος ως Διοικητής Νοσοκομείου, που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Πώς θα επιλέγονται οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων – Τι θα αλλάξει»

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να εισαγάγει νέα αξιοκρατικά κριτήρια που θα θυμίζουν ΑΣΕΠ, αλλά θα περιλαμβάνουν και συνέντευξη, γεγονός βέβαια που αφήνει ανοικτό παράθυρο για κομματικές επιλογές.

Πάντως από το νέο σύστημα του διαγωνισμού, (οι θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν εκ νέου) θα αξιολογηθούν και οι υπάρχοντες Διοικητές Νοσοκομείων.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον Νοέμβριο,- αναφέρει το healthreport.gr – αφού η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει το μήνυμα της αλλαγής του κράτους και της νοοτροπίας, ενώ να υπενθυμιστεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι για Διοικητές Νοσοκομείων ή επικεφαλής σε μεγάλους Οργανισμούς, δεν θα επιλεγούν μη εκλεγέντες πολιτευτές. Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.