Δημοτικές εκλογές 2023 στα Τρίκαλα – Οι σίγουροι και οι καινούργιοι

Λιγότερο από ένας χρόνος απομένει, ώστε να μάθουμε επίσημα ποιοι συνδυασμοί και ποια πρόσωπα θα διεκδικήσουν τη ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

 Η 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο, με τις εκλογές να διεξάγονται στις 8 Οκτωβρίου. 

Στα Τρίκαλα τα βλέμματα πέφτουν στους τέσσερις Δήμους και την Περιφέρεια, με το Δήμο Τρικκαίων αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει τις περισσότερες συζητήσεις, αλλά και τα περισσότερα ονόματα σε επίπεδο φημών, διαρροών, πραγματικού ενδιαφέροντος, αλλά και κινήσεων σε μια γενικότερη πολιτική σκακιέρα που μπορεί να εξαρτηθεί κατά πολύ από το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών, οι οποίες θα προηγηθούν. 

Οι νέες ανακατατάξεις που επέφερε η αποχώρηση του Κώστα Κρεμμύδα, οι συμμαχίες που θα δημιουργηθούν και μια σειρά άλλων γεγονότων δημιουργούν ένα παζλ εξελίξεων, που αναμφισβήτητα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με τα σημερινά λοιπόν δεδομένα έχουμε τις παρακάτω υποψηφιότητες στους τέσσερις δήμου του νομού.

Δήμος Τρικκαίων: Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου θα είναι εκ νέου υποψήφιους και διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την τρίτη του θητεία στο δημαρχιακό θώκο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα υπάρξει υποψήφιος από την πλευρά της κεντροαριστεράς, απομένει όμως να δούμε αν το στέλεχος που τελικά θα επιλεγεί, θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ή θα στηριχθεί μόνο από ένα κόμμα. Εδώ ακούγονται τα ονόματα του πρώην Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη, ο οποίος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ εξεδήλωσε ανοιχτά το ενδιαφέρον του, όπως επίσης και αυτά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Μπάκου, Άρη Μερεντίτη και Σταύρου Τραγάνη, χωρίς για την ώρα οι ίδιοι να επιβεβαιώνουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Καΐκη από την πλευρά του ΚΚΕ, εκτός αν προκριθεί η άποψη να επιλεγεί ένα νεότερο ηλικιακά στέλεχος, για να «ψηθεί» και να έχει χρόνια μπροστά του να υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο γιατρός Στέλιος Μπετσιμέας δηλώνει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος και το 2023, αλλά σ΄αυτό θα πρέπει να προσμετρήσουμε το γεγονός πως κάθε επικεφαλής συνδυασμού χρειάζεται κοντά στους 200 υποψηφίους, πράγμα αρκετά δύσκολο για πολλούς. Άγνωστές παραμένουν οι βουλές του Σπήλιου Τσιγάρα, για τον οποίον ισχύουν τα ίδια όπως παραπάνω. Τέλος ο Γιώργος Μητσιούλης, όπως όλα δείχνουν, θα συμπορευτεί στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Δήμος Μετεώρων: Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον υποψηφίων και κοινής γνώμης, αφού οι υποψηφιότητες ξεκίνησαν αρκετά νωρίς. Έτσι εδώ θα έχουμε σίγουρα υποψηφίους το νυν Δήμαρχο Θοδωρή Αλέκο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρη Αβραμόπουλο, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρη Παπαχρήστο, τον μηχανικό Κώστα Τόλη, τον υποψήφιο και το 2019 Γιάννη Παπαμιχαήλ (πιθανότατα) και σίγουρα τον υποψήφιο του ΚΚΕ.

Δήμος Πύλης: Ο νυν Δήμαρχος Κώστας Μαράβας θα είναι και πάλι υποψήφιος και από εκεί και πέρα έχουμε τις υποψηφιότητες των Θοδωρή Χήρα, Βαλάντη Τσιούτσια και Βάιου Καλύβα.

Δήμος Φαρκαδόνας: Και εδώ αρκετές οι υποψηφιότητες που ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν Δήμαρχος Σπύρος Αγναντής, όπως και οι Μιχάλης Μπαγιώτης, Θανάσης Μεριβάκης, Λένα Χαλβατζά και λογικά η Ευαγγελία Στεργίου από το ΚΚΕ, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του πρώην Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστου Μπουλούμπαση.