Δημοσκόπηση MRB: Σαρωτική πρωτιά της ΝΔ – Θετικά είδαν οι Έλληνες τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Επτά κόμματα δείχνουν να εκλέγουν ευρωβουλευτή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN. Στην εκτίμηση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 14%. Η Ελληνική Λύση «ακουμπά» το διψήφιο ποσοστό φτάνοντας στο 9,9%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, ενώ σημαντική αύξηση δίνει η Νέα Αριστερά στο 3,8%. Η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να είναι το τελευταίο κόμμα που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή με 3,4%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,9%, η Φωνή Λογικής στο 2,8%, οι Δημοκράτες στο 2,4% και το ΜέΡΑ25 στο 2,2%.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Με τα αποτελέσματα αυτά η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 8 έδρες στην Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3, το ΚΚΕ 2, όπως και η Ελληνική Λύση. Από έναν ευρωβουλευτή εξασφαλίζουν Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 27,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας 3,2%.

Πώς αξιολογούν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Όσον αφορά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν, το 55,6% των ερωτηθέντων βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά το γεγονός, ενώ το 32,9% αποτιμάει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη συνάντηση.

Τι λένε για τη συγκέντρωση Ράμα
Όσον αφορά την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα, το 30% των ερωτηθέντων συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με την ανοιχτή συγκέντρωση με Αλβανούς υπηκόους, ενώ το 57,7% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Αναφορικά με την χρονική στιγμή της επίσκεψης Ράμα, το 26,1% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει τώρα ή να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ το 54,3% θεωρεί ότι δεν έπρεπε να γίνει αν δεν εκληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις σε σχέση με την ελληνική μειονότητα.

open.jpg
open14.jpg
open13.jpg
open12.jpg
open11.jpg
open10.jpg
open9.jpg
open8.jpg
open7.jpg
open6.jpg
open5.jpg
open4.jpg
open3.jpg
open2.jpg

fimotro.gr