Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ µε 36% – Τρίτο κόμμα οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ με 11% – Στο 12,1% το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» κατέγραψε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προκαλούν ανακατατάξεις και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Στο εσωκομματικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις είναι έντονες και σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα η συνολική αντίληψη της κοινής γνώµης να είναι ακόμη ρευστή και υπό διαμόρφωση. Οι ψηφοφόροι των εθνικών εκλογών του 2023 εµφανίζονται απολύτως διχασμένοι αναφορικά µε την επίδραση της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που πιστοποιεί ότι το πολιτικό χάσμα που εµφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνεται και μέσω των στατιστικών δεδομένων.

Αποτέλεσμα αυτής της έντονης συγκρουσιακής και διαλυτικής κατάστασης είναι μετά από περισσότερο από 10 χρόνια (πριν από τις εκλογές του 2012) ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτυπώνεται στην τρίτη θέση του πίνακα της πρόθεσης ψήφου, με 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που ανεβαίνει στη δεύτερη, µε 12,1%. Η Ν.∆. βρίσκεται σταθερά πρώτη με 36%, ενώ σε συνεχή ανοδική τροχιά καταγράφεται το ΚΚΕ με 8,9%.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής:

NΔ: 36%

ΠΑΣΟΚ: 12,1%

ΣΥΡΙΖΑ: 11%

ΚΚΕ: 8,9%

Ελληνική Λύση: 5,4%

Νίκη: 2,8%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%

ΜέΡΑ25: 1,2%

Σπαρτιάτες: 3,6%

Άλλο: 2,1%

Λευκό,άκυρο: 1,6%

Δεν θα ψηφίσω 1,9%

Αναποφάσιστοι 10,3%

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» κατέγραψε επίσης και τις αντιδράσεις της κοινής γνώµης για τα βασικά ζητήµατα της επικαιρότητας, που σχετίζονται µε την ακρίβεια και τις κυβερνητικές προσπάθειες να την περιορίσει, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων των υπουργών της νέας κυβέρνησης, ο δείκτης δηµοφιλίας τους. Επιπλέον επιχειρήθηκε και µια σύντοµη διερεύνηση της συλλογικής µνήµης της ελληνικής κοινής γνώµης για τον αντίκτυπο της επετείου του Πολυτεχνείου, που φέτος συµπληρώνει 50 χρόνια.

powergame.gr