Δημοσκόπηση GPO: 7,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία

Τι αναφέρει νέα δημοσκόπηση

 

Τα μέτρα ανακούφισης που ανακοινώθηκαν αντιμετωπίζονται θετικά από το 51,4 του δείγματος έναντι 45,3 που τα κρίνουν αρνητικά ενώ συνολικά οι πρωθυπουργικές οικονομικές εξαγγελίες θεωρείται ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση από το 50,4 της κοινής γνώμης έναντι 46,9 που τις κρίνουν αρνητικά και μη επαρκείς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά

 

Σε επιμέρους τομείς θετικά εκλαμβάνονται τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης από το 51,1 του εξεταζόμενου πληθυσμού ενώ θετικά κρίνονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης τόσο στο μέτωπο του Μεταναστευτικού με 55,5 όσο και σε αυτό των ελληνοτουρκικών σχέσεων 62,9 που αναδεικνύεται σε προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής για την κυβέρνηση αφού σε σύγκριση με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 54,6 την εμπιστεύεται περισσότερο.

 
 

kalpi-2

Παρά την έντονη κριτική που ασκείται για τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιλέγεται από το 48,1 έναντι 31,2 που προτιμά μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους. Αντίστοιχες με μικρές διαφοροποιήσεις είναι οι επιλογές των πολιτών που αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5 έναντι 24,7 του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO υπάρχει μια μικρή αύξηση της διαφοράς των δύο κομμάτων από 6,3 σε 7,8 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,4 το ΚΚΕ στο 5,6 στο 4 η Ελληνική Λύση και στο 2,1 το ΜέΡΑ25.

pagenews.gr