Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία με 158 έδρες για τη ΝΔ -66% «όχι» στις Πρέσπες

Μεγάλο προβάδισμα 8,9 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», δίνοντας μάλιστα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα, το δύο στους τρεις πολίτες λένε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32% που της δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%, κρατώντας βεβαίως μεγάλο μέρος των δυνάμεών του.

Στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και η η Χρυσή Αυγή με επίσης 6,4, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, το ΠΟΤΑΜΙ με 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η ΛΑΕ με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ 1%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω ποσοστά αφορούν την πρόθεση ψήφου, τα οποία με αναγωγή δίνουν την αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό εύρημα του γκάλοπ είναι ότι το 67,4% ζητά εκλογές το αργότερο έως το Μάιο. Τέλος το 66% λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

usay.gr