Δήμος Τρικκαίων: Ο σίγουρος… και τα ερωτηματικά!

Δέκα μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές το τοπίο στο Δήμο Τρικκαίων παραμένει θολό και δεν έχει ξεκαθαρίσει, όσον αφορά τους υποψηφίους Δημάρχους για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημες επαφές και τα δύο κόμματα κινούνται σε μια αυτόνομη πορεία, πληθαίνουν οι σκέψεις σε στελέχη τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, για διερεύνηση της δυνατότητας εύρεσης υποψηφίου Δημάρχου στο δήμο Τρικκαίων κοινής αποδοχής.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως δεν αρκεί μόνο η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος κάποιων ικανών και προβεβλημένων στελεχών για να βγουν μπροστά, γιατί όταν έχει κάποιος να στελεχώσει ένα συνδυασμό με πάνω από 200 υποψήφιους συμβούλους, τότε αυτό από μόνο του λειτουργεί αποτρεπτικά για παραπέρα κινήσεις.

Πέρα από το πολιτικό – κομματικό στοιχείο και τις στηρίξεις των κομμάτων, όπου στο δήμο Τρικκαίων υπερτερεί σαφώς η Ν.Δ., καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και τα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων και των υποψηφίων Συμβούλων που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς, απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Να σημειωθεί ότι νέος εκλογικός νόμος στην αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με την απλή αναλογική, αποτρέπει τις πολλές υποψηφιότητες, οπότε ας περιμένουμε και ας κρατάμε καλύτερα μικρό καλάθι…