Δήμος Καλαμπάκας: Ακαδημία αξιών – Από την Θεωρία στην Πράξη

445443333

Η κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, ιδρύτρια της Ακαδημίας Αξιών και συντοπίτισσα μας ,σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Χρυσομηλέας κ. Στέφανο Στεφόπουλο, τη δημοτική σύμβουλο κ. Μαρία Κουκοράβα και πολλούς δραστήριους κατοίκους του χωριού, ανέλαβε να συστήσει ομάδα εθελοντών και να κάνει βίωμα , όσα υποστήριξε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ακαδημίας Αξιών.

Η ομαδική ανάληψη ευθύνης , η συλλογικότητα και ο εθελοντισμός αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση των αρχών και των στόχων της Ακαδημίας Αξιών.

Όλα αυτά αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο της κοινωνίας. Αφού κατανοήσουμε τα οφέλη της συλλογικής εθελοντικής εργασίας, τότε μόνο, μπορούμε να προσφέρουμε και να αφιερώσουμε τον προσωπικό μας χρόνο για το συμφέρον της πολιτείας . Έτσι θεμέλιος λίθος των αξιών είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον που ζούμε και η προστασία του.

Επομένως, η ομάδα των εθελοντών της Χρυσομηλέας , ξεκίνησαν την εργασία τους με την καθαριότητα του νεκροταφείου του χωριού , αποδεικνύοντας έτσι και το σεβασμό στους προγόνους τους. Επιθυμία , λοιπόν, της νεοσυσταθείσας ομάδας, είναι να μιμηθούν αυτό το πρώτο βήμα και πολλοί άλλοι συγχωριανοί τους.

Η κ. Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος Χρυσομηλέας σημείωσαν «Στόχος αυτής της προσπάθειας μας , είναι να δραστηριοποιήσουμε και θα κερδίσουμε τα παιδιά ως αρωγούς. Παρατηρώντας εμάς τους μεγάλους, να δραστηριοποιούμαστε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, πριν το Πάσχα και πριν τον Δεκαπενταύγουστο σε τέτοιες ομαδικές εργασίες, είμαστε σίγουροι ότι θα αναλάβουν και αυτά τις ευθύνες τους.

Δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το Δήμο αφού ο καθένας μας μπορεί να καθαρίζει και το δρόμο του έξω από την αυλή και με μια ακόμη προσπάθεια να μαζεύονται και τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στις ρεματιές και στον φυσικό περιβάλλοντα χώρο» .

13815axiwn3

 

.