Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Έκλεισαν οι κάλπες στο 34,72% η συμμετοχή

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Έκλεισαν οι κάλπες στο 34,72% η συμμετοχή των Σκοπιανών στην κρίσιμη ψηφοφορία

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση μέχρι και μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, ο αριθμός των ψηφοφόρων που είχε προσέλθει για να ψηφίσει, ανερχόταν σε 589.637, δηλαδή το 34,59% του εκλογικού σώματος.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου σε μια ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας). Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, αναμένεται να μεταβεί στις 20:30(ώρα Ελλάδος) στο κέντρο Τύπου, από όπου θα προχωρήσει σε δηλώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τη βεβαιότητά του ότι οι Σκοπιανοί πολίτες θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών με συντριπτική πλειοψηφία, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Ζόραν Ζάεφ προσδιόρισε μάλιστα το ποσοτό του ΝΑΙ στο 80% καθώς όπως σημείωσε αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών της ΠΓΔΜ που επιθυμούν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε επίσης ότι αυτή τη δυνατότητα (σ.σ. την προσέγγιση με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς) εξασφαλίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

dikaiologitika.gr