Δημήτρης Πουλιανίτης : Ένας αστικός μύθος πλανάται πάνω από τις τοπικές κοινωνίες

10151128 101520
«Οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές δεν είναι εθνικές, επιλέγουμε πρόσωπα όχι συνδυασμούς, επιλέγουμε υποψηφίους όχι πολιτικές».
Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ήταν, είναι και θα είναι κατεξοχήν θέμα πολιτικών επιλογών. Δεν υπάρχει παράδειγμα στη νεότερη ιστορία του ελληνικού κράτους όπου οι τοπικές εκλογές να έμειναν ανεπηρέαστες από το γενικότερο πολιτικό κλίμα που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή. Αυτό συμβαίνει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους έως την εποχή που η ΕΔΑ διεκδικούσε τους μεγάλους δήμους της χώρας, όπως φυσικά και μεταπολιτευτικά, όταν πρωθυπουργοί προσέδωσαν «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα σε αυτές.
Είναι οξύμωρο αυτοί που διατείνονται πως στις εκλογές «επιλέγουμε τοπικά» να είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία και την επομένη των εκλογών να «εθνικοποιήσουν» το αποτέλεσμα. Εάν φυσικά αυτό είναι θετικό για αυτούς…
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνία που είναι έτοιμη και ώριμη να απορρίψει τις πολιτικές επιλογές δεκαετιών ενός διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας που διαχεόταν από τις παρυφές της κεντρικής εξουσίας και του κράτους έως την τοπική εξουσία.
Θα ήταν «πολιτικός παραλογισμός» λοιπόν οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές, ενώ απορρίπτουν τα «πολιτικά απολιθώματα» των κομμάτων που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή να συνεχίσουν να στηρίζουν τους τοπικούς τους εκπροσώπους. Η δυσαρέσκειά τους δεν μπορεί να τους οδηγεί ξανά είτε σε επαγγελματίες της πολιτικής είτε σε δήθεν απολίτικους αριβίστες, που δηλώνουν οπαδοί του τίποτα.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα το εξής: Ναι! Στις δημοτικές εκλογές επιλέγουμε και πρόσωπα, αλλά και συνδυασμούς που δεν υπάγονται στο παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας, σε αυτό που στηρίζεται δηλαδή η «παλιά Ελλάδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα ήταν λοιπόν μεγάλη αντίφαση η τοπική κοινωνία να μην λάβει τα μηνύματα των καιρών, όπως έπραξε και στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου του 2012.
Είμαστε σίγουροι πως η Τρικαλινή κοινωνία συγχρονισμένη με το γενικότερο πολιτικό κλίμα έχει καταλάβει πως αυτές οι μεγάλες τοπικές «προσωπικότητες» δεν είναι τίποτα χωρίς τις «πλάτες του κόμματος» και δυστυχώς για αυτές κόμμα πλέον δεν υπάρχει. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ μας τελειώνει και μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οριστικά, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η αποσύνθεση της ΝΔ.
Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως πολίτες και να καταστήσουμε σαφές εάν ήρθε η ώρα να σταλούν στην ιδιώτευση, οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν παλαιότερα στην ίδια δημοτική αρχή που καταχρέωσε τον Δήμο και οι άνθρωποι που αργότερα με την σιωπή τους, άρα και συνενοχή τους, δεν υποχρέωσαν τους υπευθύνους να λογοδοτήσουν για την κατασπατάληση των οικονομικών πόρων, την ώρα που ο Δήμος παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα χρέη πανελληνίως.

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε πρόσωπα έντιμα, με προσφορά στην τοπική κοινωνία ή με διάθεση για τέτοια, χωρίς βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν, αυτοδημιούργητα, χωρίς πολιτικές πλάτες και χωρίς βέβαια το «κληρονομικό» χάρισμα. Έφτασε η στιγμή να αναδείξουμε επιτέλους νέους ανθρώπους, νέους όχι μόνο σε ηλικία, ούτε σε προϋπηρεσία…νέους με καινούργια νοοτροπία για την κοινωνία και τον τόπο μας, με τιμιότητα, με άσπιλο παρελθόν, δίνοντας τέλος στον συγκεντρωτισμό των Δημάρχων, με το δικαίωμα στη συμμετοχική δημοκρατία και την προοπτική και κατεύθυνση της «αυτοοργάνωσης» και των λαϊκών συνελεύσεων. Να κριθούν, λοιπόν, όλοι ΚΑΙ πολιτικά και όχι μόνο προσωπικά, χωρίς δεσμεύσεις προσωπικές ή συγγενικές, γιατί αν κρίνουμε πολιτικά, το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί.
Η Αριστερά για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία βγαίνει μπροστά! Και βγαίνει μπροστά με σημαία και λάβαρο της την αξιοπρέπεια της και την αναμφισβήτητη ηθική υπεροπλία της!
Γι’ αυτό, αυτή τη φορά ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ… και ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ για την πραγματική ανατροπή στον Δήμο Τρικκαίων με μια ομάδα νέων ανθρώπων και με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαθανασίου.

Στις 18 και 25 Μαΐου, πρώτη φορά Αριστερά!
Να αλλάξουμε τη χώρα, το Δήμο, τις ζωές μας!
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων
Δημήτρης Αχ. Πουλιανίτης
ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ για την ανατροπή

.