Δημήτρης Παπαστεργίου: υπάρχει πολιτικό κίνητρο από την κ. Κάκλα

Ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο εναντίον του από τη Διευθύντρια Βθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Κάκλα σχολίασε σε σημερινή του συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Αυτό που είπαμε στα σχολεία για τα κιτ ρομποτικής ήταν το απλό και αυτονόητο, αν δεν τα χρησιμοποιείτε να τα δώσουμε σε άλλα σχολεία όπου ίσως να αξιοποιηθούν.

Κατά την άποψη μου, με πολιτικά κίνητρα χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου αυτό το γεγονός από τη Διευθύντρια Β θμιας Εκπαίδευσης. Προκύπτει λοιπόν ότι ορθά ο νόμος προβλέπει ασυμβίβαστο ανάμεσα στους δυο ρόλους, του δημοτικού συμβούλου και του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Το ότι η κ. Κάκλα είναι αυτή τη στιγμή δημοτική σύμβουλος είναι γιατί είμαστε αρκετά ανώτεροι και εμείς και άλλοι ώστε να μην της κάνουμε ένσταση επί της εκλογής της. Και διαπιστώνω ότι αυτή μας η ανωτερότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Με κανέναν άλλο Διευθυντή Εκπαίδευσης δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, δυστυχώς όμως τελευταία με τη Βθμια προκύψαν ζητήματα. Ενώ ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται και αλληλεπιδρά με συλλόγους, επιμελητήριο κλπ, δυστυχώς δεν βλέπουμε το ίδιο από τη Διεύθυνση της Βθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει επιλέξει έναν περίεργο δρόμο μοναχικής πορείας.

Για την απόφαση του ΣτΕ να μην χτιστεί νηπιαγωγείο στην Πλατεία Ειρήνης των Λαών λόγω προσφυγής κατοίκων, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Από μια λεπτομέρεια του πολεοδομικού Νόμου του 1990, και λόγω της προσφυγής 4 κατοίκων  της περιοχής, χάθηκε για μικρά παιδιά η ευκαιρία να πάνε σε ένα ολοκαίνουργιο νηπιαγωγείο, το οποίο είχαμε εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πλέον γι αυτό, η ευθύνη ανήκει σε όσους το σταμάτησαν, και ο καθένας πλέον να βγάλει τα συμπεράσματα του.»