Δημήτρης Παπαστεργίου: οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε δηλώσεις

Με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου για την παρουσία του στη συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Τρικκαίων Κώστα Κρεμμύδα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6:

« Δεν με πείραξε η δήλωση για παρουσία του Σάκη Παπαδόπουλου στην κεντρική εκδήλωση του Κώστα Κρεμμύδα, προφανώς και ελεύθερος είναι ο καθένας να κάνει ότι θέλει, παρόλο που τον έχει περάσει γενεές 14 και τον ίδιο και το κόμμα του.  Με ξενίζει όμως για τον Κώστα Κρεμμύδα πως όταν έχει κατηγορήσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι φόρτωσε τη χώρα με 100 δις και ατέλειωτα ψέματα, πώς με όλους αυτούς θα πάει να συνεργαστεί. Και αν είναι τόσο ελεύθερος στην ηθική του προκειμένου να διασφαλίσει προεκλογικά κάποιες ψήφους, απορώ μετεκλογικά τι θα κάνει. Ο λαός λέει πιο λαϊκά ότι ‘γλύφεις εκεί που έφτυνες’, και είναι εντυπωσιακό πώς με ελαφρά τη καρδία προκειμένου να παραμείνουμε μέσα στα πράγματα συμπορευόμαστε με ανθρώπους που τους χαρακτηρίζαμε καταστροφείς της χώρας. Υπάρχουν γραμμένες εκφράσεις σε κοινωνικό δίκτυο του Κώστα Κρεμμύδα όπως ‘χαϊβάνια’ και ‘χαζοντάμαρα’, και δεν είναι και μόνο αυτά. Νομίζω ότι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε δηλώσεις γιατί τα βρίσκουμε όλα μπροστά μας.»

Την απάντηση του έδωσε στη συνέχεια και ο Κώστας Κρεμμύδας λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, και η πολιτική κριτική που κάνω γίνεται από έναν ενεργό πολίτη. Ο κ. Παπαστεργίου θα ενοχληθεί το ίδιο αν αύριο το πρωί κάποιοι άνθρωποι από τον δικό του πολιτικό χώρο βρεθούν στο ψηφοδέλτιο μου;

Δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω και στήριξη από τη ΝΔ, αλλά δεν..μου τη δίνει γιατί στηρίζει τον κ. Παπαστεργίου.

Αναμενόμενο ήταν ότι θα μου το λέγανε οι αντίπαλοι μου το γεγονός της κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ, και για μένα αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται αρκετά για εμάς και δεν θα είναι νικητές από την Α’ Κυριακή όπως ευαγγελίζονται. Δεν έχω έρθει από παρθενογένεση, ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, και δεν έχω σκοπό να κατεβάσω κανένα δημοσίευμα μου. Σε αντίθεση με τον κ. Παπαστεργίου που το 2014 παρουσίασε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και μετά πήγε και έγινε μέλος της ΝΔ.»