Δημήτρης Παπαστεργίου: Την πατήσανε νομίζω…χονδροειδώς με το πόθεν έσχες

Στην αναφορά που έκανε στη χθεσινή του ομιλία στα Τρίκαλα ο αρχηγός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με μη λειτουργία της νέας πλατφόρμας υποβολής πόθεν έσχες και στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο ίδιος σε συνέντευξη του σήμερα στη Λέσχη 97,6 απάντησε χαρακτηριστικά:

« Θα μπορούσα πολύ εύκολα να βοηθήσω τον αγαπητό κ. Φάμελλο, λέγοντας ότι στο pothen.gr , στην τρίτη επιλογή, μπορεί να μπει ο κ. Κασσελάκης με κωδικούς taxis και να κάνει την πρώτη του δήλωση πόθεν έσχες. Θα περίμενα να είναι πιο ενημερωμένοι, την πατήσανε νομίζω…χονδροειδώς.

Θα ήταν πολύ μεγάλο ψέμα για έναν πολιτικό αρχηγό να το πει εσκεμμένα, οπότε πιστεύω ότι ήταν μια γκάφα τους ότι η πλατφόρμα δεν ισχύει. Το Δεκέμβριο ψηφίστηκε η νέα νομοθεσία ότι θα βγει στον αέρα η καινούργια πλατφόρμα, αλλά μέχρι τώρα ισχύει η παλιά. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η νέα, γιατί θα περιλαμβάνει διασύνδεση με όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επενδυτικούς φορείς, κλπ.

Άρα η πλατφόρμα δουλεύει και δούλευε για τις αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες κανονικότατα. Ίσως θα έπρεπε να πάρω τον φίλο μου το Σωκράτη να τον.. ενημερώσω.»