Δημήτρης Παπαστεργίου : Ο Δήμος δεν θα αφήσει ποτέ το ρολόι να μείνει κλειστό

Για την ενέργεια του να ανοίξει το ρολόι του Φρουρίου ενάντια στην απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων μίλησε σήμερα το πρωί στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου :

Έγιναν πράγματα που δεν τιμούν καθόλου την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους ανθρώπους οι οποίοι αποφασίζουνε, είναι γελοία τα πράγματα τα οποία γίνανε. Αν είναι δυνατόν να μας φέρει την αστυνομία για να κρατήσουμε ανοιχτό το φρούριο, έτσι ξεφτιλιζόμαστε σαν περιοχή. Να χεις χιλιάδες κόσμο και εμείς ξαφνικά να αποφασίζουμε να κλείσουμε το ρολόι στο Φρούριο γιατί έτσι μας κάπνισε. Προσπαθούμε σαν Δήμος να αφήνουμε ανοιχτούς τους χώρους που μας ανήκουν, όπως το χαμάμ και το μουσείο Τσιτσάνη, να τους αφήνουμε ανοιχτούς για τους χιλιάδες επισκέπτες που μας τίμησαν. Ζητήσαμε γραπτώς να παραμείνει ανοιχτό το ρολόι του Φρουρίου τις ημέρες των Χριστουγέννων, και δεν πήραμε καμία απάντηση απλά είδαμε ένα δελτίο τύπου ότι το ρολόι θα μείνει κλειστό. Ο Δήμος δεν θα αφήσει ποτέ το ρολόι να μείνει κλειστό επειδή κάποιοι ερμηνεύουν όπως τους βολεύει τις υπουργικές αποφάσεις. Υπάρχει και η κοινή λογική την οποία ο Δήμος πρεσβεύει. Προς τιμήν τους μείνανε κάποιοι υπάλληλοι της αρχαιολογίας προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο χώρος. Το ρολόι ανήκει στο Δήμο Τρικκαίων, στον τρικαλινό λαό και στους επισκέπτες, ούτε στους προϊσταμένους ούτε στους φύλακες.

 Ας φροντίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων να δίνει ρεπό άλλες μέρες και όχι τώρα που έχουμε τουρισμό. Είμαι εξαιρετικά εκνευρισμένος με την αρχαιολογική υπηρεσία γιατί δεν υπάρχει συνεργασία. Εγώ θα απολογηθώ στον τρικαλινό λαό, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Από δω και πέρα θα χουν να κάνουν με την αστυνομία, αφού έτσι θέλουν. Αν η προϊσταμένη δεν καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο είναι εκεί που είναι, θα χει πρόβλημα. Το να καλούν δυο φορές την αστυνομία ενάντια στον γενικό γραμματέα του Δήμου είναι μια ενέργεια που ξεπερνά τα εσκαμμένα. Για να φέρουμε την πόλη εκεί που είναι τώρα θέλει πολλή προσπάθεια, δεν μπορεί κάποιος να αμαυρώνει αυτή την εικόνα επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνει που ζει και τι γίνεται γύρω του.