Δημήτρης Παπαστεργίου : Ε όχι κι έτσι…

Με αφορμή τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, παρεμβαίνει στα της επίθεσης με κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέροντας τα εξής:

Για να μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πραγματικά επικίνδυνες δουλειές. Το “Δημαρχιλίκι” δεν είναι καταρχήν δουλειά. Και φυσικά δεν ανήκει στα “επικίνδυνα επαγγέλματα”. Με αφορμή όμως την επίθεση με μαχαίρι στο συνάδελφο Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά (η φωτογραφία είναι από το Δημαρχείο Ελευσίνας…) από άτομο που διαβάζω πως είχε ψυχιατρικές διαταραχές, οφείλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

Γνωρίζω πως τα οικονομικά προβλήματα έχουν φέρει την κοινωνίαστα όριά της, πως πολλές φορές οι Δήμοι αναγκάζονται να πάρουν μέτρα που δεν είναι πάντα εύκολα κι αρεστά, πως στην Ελλάδα έχουμε ανάγει την ιδιοκτησία σε Θεό και για μερικά εκατοστά οικοπέδου κόβουμε την καλημέρα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σε γείτονες, συγγενείς, φίλους.

Όμως οι Δήμοι είναι αυτοί που κάθε μέρα στέκονται δίπλα στην κοινωνία για τα ΠΑΝΤΑ. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο και σημαντικό, δεχόμενοι καθημερινά 100άδες (ναι τόσα είναι) αιτήματα. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να συστήσω “ψυχραιμία πολιτισμένοι μου άνθρωποι”. Οι Δήμοι, αιρετοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν να βρουν καθημερινά λύσεις μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και δύσκαμπτο περιβάλλον.

Χρειάζεται αμοιβαία υπομονή και κατανόηση. Είναι σοκαριστικό να αντιλαμβάνεσαι πως ο άνθρωπος που προχθές ωρύονταν στο γραφείο σου, σε λίγες ημέρες θα κατηγορηθεί για φόνο (έγινε προ ημερών σε αντιδήμαρχό μου), είναι εξίσου σοκαριστικό να σε απειλούν με όπλο, ρόπαλα και δοχεία με βενζίνη για μία γ@….. ρυμοτομική γραμμή. Ε όχι κι έτσι…