Δημήτριος Μπέλλος: Τι ‘’δεν δικαιούται ‘’ ένας αριστερός (Οι δέκα εντολές)

Με αφορμή το δάνειο των 100.000 € του Π.Πολάκη και τον σάλο που δημιουργήθηκε, θυμήθηκα και υπενθυμίζω στους αριστερούς τα παρακάτω, προς γνώση και συμμόρφωση:

 1. Απαγορεύεται σ΄ έναν αριστερό βουλευτή να κατέχει χωράφια. Αυτό πρωτοτονίσθηκε για τον σ. Λουλέ. Είναι μεν νόμιμο, όχι όμως ηθικό.
 2. Απαγορεύεται σ’ έναν αριστερό να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτό υπερτονίσθηκε για τη σ. Παπαρήγα. Είναι και αυτό νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό.
 3. Δεν επιτρέπεται ένας αρχηγός αριστερού κόμματος να έχει αυτοκίνητο FIAT, τύπου λιμουζίνας και σύζυγο Αμερικανίδα συνταξιούχο. Αυτό σιγοψιθυρίστηκε για τον σ. Φλωράκη. Και αυτό είναι μεν νόμιμο, όμως δεν είναι ηθικό. Αν ήταν ρωσίδα επιχειρηματίας μπορούσε να είναι σύζυγος αρχηγού δεξιού κόμματος.
 4. Δεν επιτρέπεται σ’ έναν αριστερό μηχανικό να συνεργάζεται με έναν δεξιό μηχανικό – εργολάβο. Αυτό έγινε στα Τρίκαλα με τον Ν. Παλάτο.
 5. Δεν επιτρέπεται σ’ έναν υπουργό αριστερής κυβέρνησης να πάρει δάνειο 100.000 € για το σπίτι του. Χαλάει την πιάτσα. Για τέτοιες περιπτώσεις καθιερώθηκαν, από καιρό τώρα, τα φιλοδωρήματα πολυεθνικών εταιρειών και αράβων πετρελαιάδων (πάντα με το αζημίωτο). Θυμηθείτε βίλα Εκάλης, Ζίμενς, Νοβάρτις κ.λπ.
 6. Απαγορεύεται σ΄ έναν αριστερό υπουργό να χορεύει ζεϊμπέκικο σε κέντρο διασκέδασης, χωρίς την παρουσία του Ερντογάν.
 7. Απαγορεύεται, αριστερός (δεν είναι ηθικό) να γίνει βιομήχανος, βιοτέχνης, εργολάβος, έμπορος, επιχειρηματίας γενικά. Σ’ αυτά τα επαγγέλματα υπάρχει εκμετάλλευση. Είναι για τους δεξιούς.
 8. Απαγορεύεται σ΄ έναν αριστερό να εργάζεται για έναν βιομήχανο (στο εργοστάσιό του), έναν εργολάβο, έναν έμπορο ή επιχειρηματία γενικά, γιατί έτσι ενισχύει την κεφαλαιοκρατία.
 9. Ένας αριστερός κατά συνέπεια ένα μόνο μπορεί να κάνει: Να είναι υπηρέτης σ’ έναν δεξιό με τον υποκατώτατο μισθό ή να είναι ‘’φιλοξενούμενος’’ του, χωρίς μισθό και ένσημα, αλλά να έχει φαγητό αυτός και η γυναίκα του και γάλα το μωρό του.(Θα θυμάστε βέβαια ποιος το πρωτοεφάρμοσε αυτό στην Ελλάδα).
 10. Ένας αριστερός δεν πρέπει επίσης:
 • να βαδίζει στη δεξιά πλευρά του δρόμου
 • να στρίβει δεξιά με το αυτοκίνητο
 • να γράφει και να κάνει το σταυρό του με το δεξί χέρι.

Όλα αυτά δεν είναι νόμιμα και ηθικά αλλά επιπλέον είναι και αντίθετα σε μια κοινωνική ιεραρχία που κρατάει από την εποχή του ΙΔ’ Λουδοβίκου.

 

Δ.Μ.

Ένας χριστιανοκομμουνιστής

 

Υ.Γ.  Για το τι ‘’δεν δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ’’ και το ‘’ηθικό πλεονέκτημα’’ των αριστερών στην επόμενη επιστολή.