Δήμητρα Νάτσινα: Πως μπορεί και τα προλαβαίνει όλα

Αν παρατηρήσει κάποιος ή ακόμα καλύτερα αν γνωρίζει προσωπικά, πως είναι η καθημερινότητα της γενικής γιατρού και υπεύθυνης του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα Δήμητρας Νάτσινα, ίσως να απορήσει πως αντέχει να κινείται με τόσο ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μάλιστα πολλές φορές υπό άκρως πιεστικές συνθήκες. Γιατί η Νάτσινα όλο αυτό τον χρόνο που όλοι δοκιμαζόμαστε από την πανδημία, έχει καταφέρει να βρίσκεται κυριολεκτικά παντού, σε όλη την ακτίνα του νομού, όπου την καλεί το καθημερινό καθήκον. Να βγάζει το καθημερινό πρόγραμμα των Rapidtest, να οργανώνει τα κλιμάκια κα τους χώρους που αυτά διενεργούν τους ελέγχους, να παραβρίσκεται σ΄αυτούς, να συντονίζει την όλη επιχείρηση και να βγάζει τα αποτελέσματα, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα αν το καλοσκεφτεί κανείς. Και να ήταν μόνο αυτά…Συν τοις άλλοις έχει κι άλλους πολλαπλούς ρόλους να επιτελέσει όπως αυτόν της Περιφερειακής Συμβούλου, αλλά και φυσικά της μητέρας και συζύγου, που πρέπει κι εκεί να είναι πάντοτε παρούσα.

Είναι αλήθεια ότι από την εκλογή της και μετά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά κυρίως ως συντονίστριας της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων και της υπεύθυνης του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα, η Νάτσινα είδε την δημοτικότητα της να απογειώνεται στα ύψη, καταφέρνοντας σε σύντομο διάστημα να γίνει το «πρόσωπο της ημέρας» αφού όλοι πια, μικροί μεγάλοι, την γνωρίζουν και κυρίως αναγνωρίζουν το ιατρικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει. «Νερό στο όνομα της» πίνουν πολλοί Τρικαλινοί, που βρήκαν από τη Νάτσινα μια συμπαράσταση στο πρόβλημα τους, μια εξυπηρέτηση, μια ιατρική φροντίδα, ένα ενδιαφέρον, ένα καλό λόγο…

Και τώρα που όλα αυτά συμβαίνουν και είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, γούστο έχει να την χάσουμε με όλα αυτά που ακούγονται, περί υποψηφιότητας της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα, στις επόμενες εκλογές. Το όνομα της συζητιέται έντονα τον τελευταίο καιρό και ίσως πολλοί να είναι αυτοί που θα την «ακολουθήσουν» και σ΄αυτή της την προσπάθεια, αν φυσικά όλα ευοδωθούν και πάνε σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Πάντως η ίδια το θέλει κατά βάθος και δείχνει να το απολαμβάνει κιόλας, κάθε φορά που διάφορες συζητήσεις εμπλέκουν το όνομα της σε μια τέτοια προοπτική.

Προς το παρόν είναι δοσμένη σ΄αυτό που κάνει και έχει τάξει τον εαυτό της στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.