Δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

5_dhmotiko_sxolio

 

Ανατέθηκε η μελέτη επέκτασης διδακτηρίου 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Αντικείμενο της μελέτης είναι η επέκταση του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως δωδεκαθέσιο με 205 μαθητές.

Όπως ανέφερε οκ. Αγοραστός: « Η δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κατοίκων. Με τη δημιουργία της θα αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές μέσα σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον».

Η επέκταση περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πληροφορικής και φυσικοχημείας, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής και βοηθητικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 600 m2 μη περιλαμβανομένων των χώρων κυκλοφορίας.

Το υφιστάμενο κτίριο κτίστηκε το 1934, ενώ κατά την διάρκεια του πολέμου και μέχρι το έτος 1963 στεγάστηκε σε αυτό το Νοσοκομείο Τρικάλων. Το κτίριο είναι ισόγειο επιφανείας 887,00 m2 με δεκαπέντε αίθουσες διδασκαλίας.

Προβλέπεται η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την υλοποίηση του έργου (Αρχιτεκτονικές – Στατικές – Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων).

Ανάδοχος της μελέτης κατά τον διαγωνισμό ο οποίος διενεργήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3316/2005  αναδείχτηκαν οι συνεργαζόμενοι μελετητές Σαλιάχη Νικολέττα, Αδάμος Απόστολος,  Παπαθανασίου Δημήτριος, με ποσοστό έκπτωσης 20% και ποσόν σύμβασης 102.750,51 € για εργασίες και Φ.Π.Α..

Ο χρόνος διάρκειας εκπόνησης της μελέτης είναι έξι μήνες μη περιλαμβανομένου του χρόνου εγκρίσεως των ενδιάμεσων σταδίων.