Δήλωση – βόμβα Βενιζέλου: “Όχι στο δημοψήφισμα”

papandreoy_g20

Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά  το τελεσίγραφο της ΕΕ προς Ελλάδα για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και με την έκτη δόση να  να έρχεται στην Ελλάδα μόνο αν η κυβέρνηση εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι Έλληνες θα απαντήσουν καταφατικά στο δημοψήφισμα, αλλά και ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με μία ανακοίνωση τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Πρωθυπουργού  για δημοψήφισμα. Η δήλωση αυτή απλά επισημοποιεί το ρήγμα στην κυβέρνηση δρομολογώντας νέες πολιτικές εξελίξεις. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει μείνει με 152 βουλευτές και τουλάχιστον 10 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό για τις εξελίξεις , η κυβερνητική πλειοψηφία κρέμεται πλέον από μία κλωστή.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ εξαπέλυσε επιθεση κατά του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας τον “τυχοδιώκτη” και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και το δημοψήφισμα να ματαιωθεί. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε αποχή του κόμματος από το δημοψήφισμα.