Δήλωση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Μάκη Ιακωβάκη

 makis iakovakis

Δήλωση του Γεωπόνου Μάκη Ιακωβάκη Υποψηφίου Αντι-Περιφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων του συνδυασμού “Θεσσαλών Συμπολιτεία” με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής Νίκου Τσιλιμίγκα

Φίλες και φίλοι
Στις Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014 κατέρχομαι ως υποψήφιος Αντι-Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Νικολάου Τσιλιμίγκα.
Δέχθηκα από έναν ξεχωριστό άνθρωπο, από έναν επιστήμονα Διεθνούς κύρους με διεθνή εμβέλεια, μια εξαιρετικά κολακευτική πρόταση να ηγηθώ του ψηφοδελτίου ως υποψήφιος Αντι-Περιφερειάρχης στην Π.Ε. Τρικάλων.
Η πρόταση αυτή προέρχεται από τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκο Τσιλιμίγκα έναν καταξιωμένο άνθρωπο της επιστήμης, της εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.
Η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας του Νίκου Τσιλιμίγκα που έλκει την καταγωγή του από την Αγριελιά Τρικάλων, τιμά ιδιαίτερα όλους τους Τρικαλινούς και αποτελεί έναν επί πλέον λόγος που βάρυνε στην απόφασή μου να δεχτώ.
Η πρόταση αυτή η οποία εξ αντικειμένου με τιμά, ομολογώ ότι με αιφνιδίασε, παρότι ήμουν πάντα παρών σε όσους αγώνες υπαγόρευε η πολιτική, η ιδεολογική και η ανθρώπινη συνείδηση μου χωρίς ωστόσο να προσχωρήσω σε οποιαδήποτε στιγμή στην λογική της πελατειακής ή επαγγελματικής πολιτικής.
Ομολογώ επίσης ότι παρότι η υπόθεση της περιφερειακής ανάπτυξης για σειρά ετών αποτελεί τον προνομιακό χώρο ενασχόλησης μου και είναι επίκεντρο ενδιαφέροντος και εξειδίκευσης μου δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου μία τέτοια προοπτική.
Ζούμε σε μία εποχή σκληρή, ισοπεδωτική, άδικη και αδιέξοδη για όλους μας. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες η τιμητική αυτή πρόσκληση λειτούργησε σε μένα ως μία πρόκληση την οποία δεν κατάφερα να παραμερίσω και για το λόγο αυτό την αποδέχθηκα.
Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος αφού εκ των πραγμάτων δεν προσφέρεται οποιαδήποτε «ασφάλεια κομματικής προστασίας».
Πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσει, χωρίς κομματικές ομπρέλες και ταμπέλες, χωρίς προσωπικές στρατηγικές διότι διαθέτει την δύναμη των ιδεών και των ανθρώπων, την δύναμη της γνώσης και την διάθεση για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ανάπτυξης.
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει διέξοδος και αυτή φιλοδοξούμε να φωτίσουμε και να υπηρετήσουμε.
Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι ό άνθρωπος, η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση και την μιζέρια.
Εμείς ως “Θεσσαλών Συμπολιτεία” έχουμε το όραμα, έχουμε την διάθεση και την ικανότητα να πετύχουμε.
Οι αρχές, οι ικανότητες, οι δεξιότητες, η προσωπική διαδρομή και κυρίως η εμπειρία των στελεχών που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας είναι γνωστές και αναμφισβήτητες στους πολίτες της Θεσσαλίας.
Καλούμε τους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να μας κρίνουν, να μας αξιολογήσουν, να μας συγκρίνουν και να μας εμπιστευθούν.

Στοιχεία Επικοινωνίας
24310 39093
6947 566915
Email iakovakis@agroponia.gr

.