Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων

 dritseli news

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για την διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Η Κυβέρνηση συνεπής απέναντι στο εθνικό καθήκον και στην Ιστορία επανεκκινεί την διαδικασία διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. Σε αυτό τον μεγάλο στόχο συμμετέχει σύσσωμη η Βουλή των Ελλήνων. Μετά από πρόταση της Προέδρου της Βουλής, οι Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν την επανασύσταση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής διεκδίκησης των οφειλών, με στόχο την προώθηση των εθνικών δικαιωμάτων και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως αιχμή του τον Μανώλη Γλέζο, παλεύει εδώ και χρόνια για τις εθνικές διεκδικήσεις οι οποίες σχετίζονται με τις θηριωδίες που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο μπαίνει και αυτό στην μάχη και με επεξεργασίες ουσίας θα προωθήσει το εθνικό συμφέρον στο τεράστιο αυτό ιστορικό ζήτημα.

Με νηφαλιότητα αλλά και με αποφασιστικότητα η Βουλή των Ελλήνων θα εργαστεί μεθοδικά και τεκμηριωμένα, ώστε να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα και να τεθεί το θέμα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

.