Δικαιολογημένη δήλωση του δημάρχου Χρήστου Λάππα

lapas_xristos

Με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για τις ασύρματες επικοινωνίες και τους πιθανούς κινδύνους από αυτές, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοτική Αρχή, με την 154/2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από σχετικό αίτημα κατοίκων των οικισμών Λογγακίου, Τρίκκης, Λεπτοκαρυάς και Σωτήρας ανέστειλε την απόφαση για εγκατάσταση κεραίας για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του Δήμου Τρικκαίων στην περιοχή Άλσος Λογγακίου   και την διοργάνωση σχετικής ημερίδας.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας, προσωπικά με εξέπληξαν τρία πράγματα:

Πρώτο: Η επιστημονική αρτιότητα των εισηγητών. Ως Δήμαρχος, ως πολίτης αλλά και ως γιατρός έμαθα πράγματα τα οποία, ομολογώ, μέχρι χθες δεν τα γνώριζα.

Δεύτερο: Η απουσία από την εκδήλωση του συνόλου των κατοίκων των ως άνω οικισμών και της πληρεξούσιας δικηγόρου τους κυρίας Κατερίνας Παπακώστα. Θυμίζω ότι όλοι αυτοί, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 – 4 – 2011και, ουσιαστικά, «επέβαλαν» τη διοργάνωση της χθεσινής ημερίδας.

Τρίτο: Με εξέπληξε, τέλος, η «ηχηρή» απουσία όλων των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς και της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Στην ημερίδα αποδείχθηκε με επιστημονικά στοιχεία, πως, η κεραία του etrikala που έχει προγραμματισθεί να εγκατασταθεί στο Άλσος Λογγακίου, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κίνδυνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Από «άλλα» κινδυνεύουμε. Από ποια; Ας … έρχονταν οι ενδιαφερόμενοι να ακούσουν τους ειδικούς επιστήμονες. Πάντως, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, είναι στη διάθεση όλων των δημοτών για κάθε σχετική πληροφορία».