
Το θέμα της διχοτόμησης της ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, σύμφωνα με πληροφορίες θα πέσει στο τραπέζι των θεμάτων της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Εφόσον το παραπάνω σενάριο περάσει από τους αρχιερείς και ψηφιστεί τότε θα έχουμε μια καινούρια προσωποπαγή Μητρόπολη με έδρα τα Φάρσαλα μιας και θα αποκοπεί από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος ολόκληρη η επαρχία και επικρατέστερος για τη θέση του Μητροπολίτη είναι ο Αυλώνος Χριστόδουλος (Μουστάκας) ιεράρχης χαμηλών τόνων.
Το θέμα της διχοτόμησης θα εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ενώ το ζήτημα δεν αναμένεται να περάσει αβρόχοις ποσί μιας και υπάρχουν αρκετές φωνές ιεραρχών οι οποίοι λένε όχι σε νέες προσωποπαγής Μητροπόλεις (ήδη υπάρχει η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων).
Πάντως και το κράτος εν μέσω οικονομικής κρίσης, φέρεται να είναι αντίθετο με τη διχοτόμηση, ωστόσο ενδιαφέρον παραμένει το τι τελικά θα αποφασιστεί.
