Διαβούλευση για τα απορρίμματα και τον τρόπο διαχείρισής τους

diaboylefsi1

Ουσιαστική, μεστή και με σοβαρές προτάσεις που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Τρικκαίων. το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με περισσότερα παριστάμενα μέλη από την απαιτούμενη απαρτία, συζητήθηκε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Τρικκαίων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στην εισήγησή του κατά τη δημοκρατική αυτή διαδικασία, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και στην ουσία της μακρόπνοης σχεδίασης για ένα τόσο σημαντικό θέμα, για το περιβάλλον και την υγεία μας. Εκ μέρους της ΠΑΔΥΘ ο. κ. Ορέστης Πλιάσας έθεσε θέματα συνοπτικά για το Σχέδιο και τα απορρίμματα στον Δήμο Τρικκαίων. Στη συνέχεια, οι φορείς, οι περισσότεροι εκπρόσωποι εκ των οποίων πήραν τον λόγο, αναφέρθηκαν σε πολύ σημαντικά θέματα. Όπως, τα ζητήματα ενημέρωσης, το θέμα ενίσχυσης της ανακύκλωσης και γυαλιού, της ειδικής προστασίας από απόβλητα, των απορριμμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον διαχωρισμό απορριμμάτων στην πηγή, στη διάκριση ανάμεσα σε αστικά και άλλα απορρίμματα, και πολλά άλλα. Η ουσιαστική συζήτηση που διήρκησε πολλή ώρα, κατέληξε στη θετική γνωμοδότηση για το Σχέδιο, που ουσιαστικά αποτελεί την εξειδίευση στα Τρίκαλα, του Εθνικού Σχεδίου για τα Απορρίμματα.

Ολες οι παρατηρήσεις των φορέων, που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία, καταγράφτηκαν και θα τεθούν υπ’ όψιν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.
Για κάθε ενδιαφερόμενο το Σχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση www.trialacity.gr

.