Διαβάσεις για το λεωφορείο χωρίς οδηγό

diavaseis leof2

Μικρό εργοτάξιο προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών σήμερα το πρωί η οδός Καρδίτσης.

Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό, συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων προέβησαν σε διπλή εργασία. Η μία, αφορούσε στην τοποθέτηση και βαφή των μικρών τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής του οχήματος. Αυτά τα τοιχία έχουν ύψος 15 εκ., πλάτος 0,06 εκ. και μήκους 1 μ., κάθε δύο μέτρα, στις ευθείες και μόνο. Ανάμεσα από τα τοιχία θα τοποθετηθούν «μάτια γάταs» ύψους 2 εκατοστά.

Ετσι, αφ’ ενός προστατεύεται το όχημα, αφ’ ετέρου είναι περισσότερη η ασφάλεια των οδηγών, οι οποίοι διαχωρίζουν τον δρόμο. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν ακατάπαυστα, ενώ ήδη έχει μετακινηθεί στην αριστερή πλευρά της οδού Καποδιστρίου, η πιάτσα των ταξί που σταθμεύει στο συγκεκριμένο σημείο.

Η δεύτερη εργασία είναι η εκ νέου βαφή δύο διαβάσεων μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και η χάραξη και βαφή μιας τρίτης, στη γωνία των οδών Δ. Τερτίπη και Καρδίτσης. Με τον τρόπο αυτόν, προστατεύονται και οι πεζοί, οι οποίοι θα μπορούν να διασχίζουν τις οδούς με ασφάλεια. Οι διαβάσεις αυτές είχαν ήδη προγραμματιστεί να βαφούν ξανά, αλλά επιταχύνθηκε η ενέργεια αυτή, λόγω της διέλευσης του Λεωφορείου.

.