Διατροφολόγοι: Μένουμε σπίτι αλλά δεν τρώμε ότι έχει το σπίτι

Η πανδημία του κορονοϊού κρατάει τους πολίτες κλεισμένους στο σπίτι, τα γυμναστήρια είναι κλειστά, το νευρικό τσιμπολόγημα είναι γεγονός για τους περισσότερους όπως και η πεποίθηση, ότι θα αυξηθεί το βάρος τους, αυτήν την περίοδο.

Ο φόβος της αύξησης του βάρους και το μαγείρεμα, όπως αναφέρει το news4health.gr αποτελούν δημοφιλείς συζητήσεις των πολιτών, αυτήν την περίοδο, δεδομένου και του γεγονότος ότι πλέον συχνάζουν μόνο στα σούπερ μάρκετ και στο σπίτι τους:

«Αν μπορέσουμε να πάμε στις παραλίες το καλοκαίρι θα πρέπει να αγοράσουμε μεγαλύτερου μεγέθους μαγιό» λέει χαριτολογώντας μια εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ. «Όλοι θα είναι στα γυμναστήρια για ώρες» συμπληρώνει συνάδελφός της» «Η μαγειρική είναι το χόμπι μου αυτό τον καιρό» επεμβαίνει νεαρή πελάτισσα.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν

Οι διατροφολόγοι συνιστούν ισορροπημένη διατροφή, γυμναστική στο σπίτι, αποφυγή συσκευασμένων, υψηλά, επεξεργασμένων τροφίμων, άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πολλά υγρά για ενυδάτωση του οργανισμού, μαγείρεμα και όχι delivery, μείωση των γλυκών και αντικατάσταση τους με σπιτικό ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι. Κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως είναι ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα και ο σολομός, τα οποία περιέχουν τα Ω-3 λιπαρά τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσπρια, τα οποία επίσης περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ.

«Συναισθηματικό» φαγητό και «συναισθηματική» πείνα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων προειδοποιεί ότι το «συναισθηματικό» φαγητό και η «συναισθηματική» πείνα βρίσκουν περισσότερο πρόσφορο έδαφος στις συνθήκες απομόνωσης συμβουλεύοντας πως όσο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να διαχωρίζουμε την πραγματική από τη «συναισθηματική» ανάγκη κατανάλωσης τροφής.

Δείτε το παρακάτω infographic, που ετοίμασε η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για τον διαχωρισμό του είδους πείνας.

topontiki.gr