Διατροφολόγοι-Διαιτολόγοι στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της Δ.Ε.Κ.Α, Τρικάλων

paidikos_statumos

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι εφεξής και έως τέλος Μαρτίου 2013,   στους χώρους των βρεφικών σταθμών «Παραμυθούπολη» και «Ηλιαχτίδα» και των παιδικών σταθμών «Αερόστατο» και «Ουράνιο τόξο» που ανήκουν στην Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων, θα υπάρχουν Διατροφολόγοι-Διαιτολόγοι.

“Η διαμόρφωση μιας υγιεινής διατροφής είναι σημαντική ώστε τα παιδιά να αναπτυχθούν φυσιολογικά αλλά και να αποφύγουν ασθένειες όπως αναιμία, καθυστέρηση ανάπτυξης, παχυσαρκία, τερηδόνα αλλά και νοσήματα φθοράς σε μεγαλύτερη ηλικία όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά κ.α.. Τα παιδιά διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες στα πρώτα χρόνια της ζωής τους οι οποίες μεταφέρονται στην συνέχεια και στην ενήλικη ζωή.”

Λαμβάνοντας υπόψη την σημαντικότητα των παραπάνω διαπιστώσεων, οι Διατροφολόγοι – Διαιτολόγοι έχουν διαμορφώσει σε συνεργασία με τους αντίστοιχους υπεύθυνους των Δομών, συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημέρωσης των γονέων για διάφορες παιδικές ασθένειες, καθώς και για τις διατροφικές αξίες κάποιων τροφών της μεσογειακής διατροφής.

Η ενημέρωση αυτή θα πραγματοποιείται σε ομαδικές συναντήσεις με τους γονείς μεμονωμένα σε κάθε δομή καθώς και σε έντυπη μορφή ανά διαστήματα.

Επιπλέον, οι Διατροφολόγοι – Διαιτολόγοι συμμετέχοντας στα οργανωμένα τμήματα των παραπάνω δομών, παρέχουν ένα είδος επιμόρφωσης με την χρήση παιδαγωγικών τεχνικών αντίστοιχης της ηλικιακής σύνθεσης των τμημάτων.

Τέλος, η Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των δομών και τους Διατροφολόγους – Διαιτολόγους θα διοργανώσουν ημερίδα στα τέλη Μαρτίου που θα αφορά την ¨Παιδική Παχυσαρκία¨.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα των παρακάτω δομών:

● Βρεφικός Σταθμός  Ηλιαχτίδα              τηλ:2431029550

● Βρεφικός Σταθμός  Παραμυθούπολη     τηλ:2431074848

● Παιδικός Σταθμός  Ουράνιο Τόξο         τηλ:2431093150

● Παιδικός Σταθμός  Αερόστατο              τηλ:2431094575