Διάθεση για συνεργασία στην συνάντηση Κουβέλη-Παπαστεργίου στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο Τρικάλων επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από την περιοχή μας και βρίσκεται στην Θεσσαλία για επιθεώρηση στρατιωτικών μονάδων, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παπαστεργίου σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργού, όπως οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Φώτη Κουβέλη για την φυλάκιση στην Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας πως κρατούνται παράνομα από το Τουρκικό κράτος για 78η μέρα, χωρίς να υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο, μια πράξη που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εντάσεων που εφαρμόζει ο Ερντογάν, για να εκτονώσει την δική του εσωτερική ένταση. «Δεν μπορώ να υπολογίσω πότε θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί μας, όμως η Ελλάδα στο πλαίσιο των διπλωματικών σχέσεων και διαπραγματεύσεων πιέζει, ώστε κάτι τέτοιο να επιτευχθεί όσο το δυνατό νωρίτερα», ήταν τα λόγια του Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Σε τοπικό επίπεδο ενημερώθηκε από τον  Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, όπως η ολοκλήρωση της ανταλλαγής του στρατοπέδου Παπαστάθη και η ανταλλαγή του στρατοπέδου Πούλιου (πρώην ΤΑΞΥΠ) στον δήμο, με σκοπό να αναπλαστούν και να δοθούν προς χρήση στον Τρικαλινό λαό, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο τον Φώτη Κουβέλη.

Αναφοράέγινε και για τον αγώνα που ξεκίνησε να διατηρηθούν στα Τρίκαλα οι πανεπιστημιακές σχολές, ενώ παραδόθηκε στον Υπουργό για ενημέρωση το σχετικό υπόμνημα που συνέταξαν ο Δήμος Τρικκαίων και οι φορείς, που παραδόθηκε πριν από λίγο καιρό στον Υπουργό Παιδείας.

Στην σύσκεψη στο Δημαρχείο συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θωμάς Παπασίκας και στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη στο Υπουργείο.