Διασωληνώθηκε ξανά ο Βασίλης Λεβέντης -Επιδεινώθηκε η υγεία του

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος διασωληνώθηκε εκ νέου ενώ νοσηλεύεται με κορωνοϊό, από το περασμένο Σάββατο, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε ιατρικό ανακοινωθέν, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναφέρει: «Σήμερα 29/9/2021, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της αναπνευστικής του λειτουργίας και κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Λεβέντης είχε αποσωληνωθεί μόλις χθες, καθώς, όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν από τον «Ευαγγελισμό», η υγεία του είχε παρουσιάσει ελαφρά βελτίωση.

Ο Βασίλης Λεβέντης διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 17 Σεπτεμβρίου. Πήγε στο νοσοκομείο και έλαβε οδηγίες για νοσηλεία στο σπίτι. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε το Σάββατο, και πήγε στον «Ευαγγελισμό».

Βασίλης Λεβέντης: Η σύζυγός του μιλά για την περιπέτεια με την υγεία του
Για την περιπέτεια με την υγεία του Βασίλη Λεβέντη μίλησε η σύζυγός του, αποκαλύπτοντας και τον λόγο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Η Αναστασία Μεντεσίδου δήλωσε ότι ο Βασίλης Λεβέντης προτίμησε να κάνει τη σχετική αγωγή στο σπίτι, με την καθοδήγηση γιατρών.

«Δεν μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Μίλησε ο γιος μας με το νοσοκομείο, του είπαν ότι θα τον ενημερώσουν το μεσημέρι. Η περιπέτεια ξεκίνησε στις 17 του μήνα. Πήγε στον ”Ευαγγελισμό”, έκανε το τεστ και τον ενημέρωσαν μετά πως ήταν θετικό. Προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω με την καθοδήγηση των γιατρών. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει για τον Covid. Είχα πάρει και οξυγόνο, αν χρειαστεί», είπε.

«Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39, είπα: Βασίλη, φεύγεις για το νοσοκομείο! Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα», πρόσθεσε η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη.

Οπως εξήγησε, «εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε ”πήγαινε στο νοσοκομείο”. Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον ”Ευαγγελισμό” του είχαν πει ”έλα να κάνεις νοσηλεία”. Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες».

Βασίλης Λεβέντης: Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί
Σύμφωνα με την κυρία Μεντεσίδου, ο Βασίλης Λεβέντης έχει προβλήματα υγείας και γι’ αυτό δεν είχε εμβολιαστεί.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε το εμβόλιο, γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών, που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να κάνει το εμβόλιο… Για θέματα υγείας. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου, που είναι 13 ετών».

Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όλη η οικογένεια τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. «Μου έλεγε ”ας περιμένω λίγο ακόμα”… Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Προσεύχομαι…».

Πηγή: www.iefimerida.gr