Διαπιστώσεις για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Πύλης από μια νέα κίνηση πολιτών

Αξιολογώντας τους πρώτους μήνες την νέα δημοτική αρχή, τα δείγματα και οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές για το μέλλον του δήμου.Η ανανεωμένη δημοτική αρχή, παρ’ ότι οι τροποποιήσεις του δημοτικού κώδικα της δίνουν μια σιγουριά για να διοικήσει, δείχνει να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό και το κάτι παραπάνω που θέλουμε όλοι να προσφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν μας το δείχνει.
Ίσως να μην της το επιτρέπουν η εσωστρέφεια της, οι εσωτερικές προστριβές,η δημιουργία νέων συμμαχιών, παθήσεις που φαίνεται πως της κληρονόμησε από την προηγούμενη θητεία της, που είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτύχουν την επανεκλογή τους ικανά στελέχη με εμπειρία, με λόγο και προσφορά στο δήμο.Τα νέα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις (βλέπε Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, σε ΝΠ κ.λ.π) δείχνουν να μην ξέρουν ήδεν μπορούν να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Παρατηρείται μια σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ των, ανευθυνότητα, (ίσως άγνοια ),χωρίς μεθόδευση,προγραμματισμό , ελλιπής ενημέρωση προς τον δημότη, είναι χωρίς λόγο μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.
Τα περιμένουν όλα από τους ευγενικούς και καθ’ άξιους δημοτικούς υπαλλήλους. Η αξιωματική αντιπολίτευση με τον πολλά υποσχόμενο ενθουσιώδη και με διάθεση για προσφορά επικεφαλής της, προς το παρόν παρουσιάζεται,ανέτοιμη για μια ουσιώδη αντιπολίτευση.Ίσως η απειρία της να την κάνει να παρουσιάζεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο αντιπολιτευτικής τακτικής.Δεν λειτουργεί σαν ομάδα ,υπάρχουν φωνές,διαφορετικές ενέργειες, και τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα να μην δίνει την δυνατότητα στον δημότη να την εμπιστευτεί. Ίσως να μην έχει ξεπεράσει το αρνητικό αποτέλεσμα τον πρόσφατων εκλογών. Όσο για την Ελάσσωνα αντιπολίτευση με το ενθαρρυντικό εκλογικό αποτέλεσμα, έχει την δυνατότητα να το αξιοποιήσει και να το αυξήσει, γιατί όχι; Αφού πρώτα αποβάλλει τον τοπικισμό της και να καταλάβουν όλοι πως είναι Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πύλης και όχι της δημοτικής ενότητας Πύλης, ανεξάρτητα από που έχει αντλήσει την μεγαλύτερη εκλογική της δύναμη στις πρόσφατες εκλογές. Η τέταρτη δύναμη του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζει να πορεύεται όπως οι σύντροφοι συναγωνιστές στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σταθερή και αγωνιστική φωνή.
Η παρέμβαση μας σκοπό έχει να βοηθήσει για κάτι καλό και δημιουργικό για το δήμο μας. Δεν υπάρχουν αρχηγοί και αρχηγίσκοι, θα είμαστε όλοι παρόντες, είμαστε νέοι και παλαιοί δημότες με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με εκτίμηση
ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ