Διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων Τρικάλων για τα εργασιακά τους δικαιώματα

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης μέλη του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού και ύπνου νομού Τρικάλων, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και άλλα εργασιακά τους δικαιώματα,που χάθηκαν την περίοδο της πανδημίας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία τους.

Τα κυριότερα αιτήματα του κλάδου συνοψίζονται στα εξής:

Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικές και καθολική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών, στους φούρνους, στις αλυσίδες ταχυφαγειων.

Όλοι στην δουλειά με πλήρη δικαιώματα  και εφαρμογή – τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα για την διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων.

Απόδοση δικαιούμενων επιδομάτων στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση αναστολής αφού δεν είναι ενημερος ο ασφαλιστικός τους λογαριασμός με ευθύνη του υπουργείου εργασίας.

Εξασφάλιση εισοδήματος για όλους τους εργαζομένους που απασχολούνται στον κλάδο και έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι την επαναπροσληψη τους το 2021.

Ανάκληση των απολύσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διαστημα και αποσαφήνιση πως δεν θίγεται το δικαίωμα της επαναπροσληψης, είτε ήταν κάποιος σε αναστολή μονομερως, είτε από τον εργοδότη, με ερμηνευτική εγκύκλιο όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης σε συνάντηση στις 10/03/2021 με την διοίκηση της ομοσπονδίας.

Ρυθμίσεις για όλους τους εργαζομένους του κλάδου σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και εφορίες.

Παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού και ύπνου νομού Τρικάλων Γιώργου Ανδριόπουλου και του μέλος της διοίκησης Στέλλας Κρημνιώτη: