Διαμαρτυρία των ΕΒΕ για το τέλος στα ακίνητα

EBE_Trikalwn

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας EΒΕ Ν. Τρικάλων για το νέο νόμο «χαράτσι» που έρχεται να επιβάλλει στα ακίνητα το Υπουργείο Οικονομικών κατεδαφίζοντας για ακόμα μία φορά τα πάντα και τους πάντες.

Όπως φαίνεται στην εφαρμογή του ο νέος φόρος θα επιφέρει πολλά και τεράστια προβλήματα στην ιδιαιτερότητα της πλασματικής αύξησης των τετραγωνικών μέτρων κατά 40% που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει στη ΔΕΗ» οπότε θα ανεβάσει δραματικά το ποσό του νέου αυτού φόρου και θα φέρει σε απόγνωση χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Ζητούμε άμεσα να διορθωθούν τα τ.μ. που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να δηλωθούν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα πριν εφαρμοσθεί οτιδήποτε.

Επίσης. Τι θα γίνει με τις επαγγελματικές στέγες συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών που κατ’ ανάγκη χρησιμοποιούν πολλά τετραγωνικά μέτρα όπως εκθεσιακοί χώροι – γραφεία – αίθουσες συνεδριάσεων ξενοδοχειακές μονάδες κλπ; Αναρωτιέται κανείς εάν αυτές οι επιχειρήσεις μπορέσουν να σηκώσουν ακόμα ένα τέτοιο δυσβάσταχτο τέλος;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΤΙ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοσθεί το ειδικό αυτό τέλος στις επαγγελματικές στέγες.

Πρέπει οι κυβερνώντες να μελετήσουν πολύ σοβαρά ένα τέτοιο ακόμα χαράτσι πριν το εφαρμόσουν στην πράξη γιατί στη θεωρία όλα φαίνονται εύκολα αλλά το βάρος θα το σηκώνει και πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος.