Διαμαρτυρία-καταγγελία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας

esiea 2-612x300

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει την εκδίωξη συναδέλφου από ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και είχε ως θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Άτομα που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο, με την ανοχή του Δικτύου, επιτέθηκαν με ανοίκειες εκφράσεις στη συνάδελφο δημοσιογράφο της «Θεσσαλίας» κ. Τούλα Κεκάτου και απαίτησαν να απομακρυνθεί από το Χώρο κινημάτων – Στέκι Μεταναστών, που διεξάγονταν η εκδήλωση.

Η πρωτοφανής ενέργεια για τα τοπικά δεδομένα, δημιουργεί μέγα ζήτημα αναφορικά με την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την καταγραφή των γεγονότων, θυμίζοντας νοοτροπίες άλλων ιδεολογιών, που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχουν υιοθετηθεί πιθανόν από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιζόμαστε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα το δικαίωμα όλων των συναδέλφων για ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία που θα πληροφορεί και θα ενημερώνει τον πολίτη.
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές, που αρμόζουν σε αυταρχικές μορφές ιδεολογιών και συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στη συνάδελφο, Τούλα Κεκάτου.

Δηλώνει, ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την προστασία της ελευθεροτυπίας και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αναμένει την καταδίκη του γεγονότος από όλους όσους διακηρύττουν ότι είναι οπαδοί της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνηση ιδεών.

Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

.