Διάκριση μαθητριών του ΓΕΛ Φαρκαδόνας σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό

diakrisi_copy

 

 

 

Στον 14ο Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος, οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του ΓΕΛ Φαρκαδόνας Τρικάλων , Κογκολίδου Γεωργία και Μυστακίδη Ιωάννα, διακρίθηκαν με «έπαινο».

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ) απευθυνόμενη σε όλα τα σχολεία της χώρας, στις τάξεις Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου, διεξήγαγε τον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό και στον οποίο οι συμμετοχές πανελλαδικά υπερέβησαν τις 900.

Οι μαθήτριες συμμετείχαν στον διαγωνισμό με το διήγημα «Το παιχνίδι και η εκδίκηση της μοίρας» και κατάφεραν να αποσπάσουν τιμητική διάκριση με «έπαινο», απολαμβάνοντας έτσι τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση για το δημιούργημά τους. Το διήγημα είναι μία σύζευξη δύο διαφορετικών διηγημάτων του Αλεξ. Παπαδιαμάντη («Η Φόνισσα» και «Το μοιρολόι της φώκιας»).

Την επιμέλεια του διαγωνισμού στο σχολείο είχε η φιλόλογος κα. Μαρία Παπαμαργαρίτου. Πολύτιμος αρωγός στην όλη προσπάθεια υπήρξε ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Βάιος Μαλέκας.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΛ (οδός Γερανίου 41, 2ος όροφος) στην Αθήνα.

 

Δηλώσεις Δημάρχου και αντιδημάρχου Παιδείας

Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Κ. Οικονόμου συγχαίρει δημοσίως τις δύο μαθήτριες, εκφράζοντας παραλλήλως την ευαρέσκειά του για τη διάκριση, τονίζοντας ότι ο Δήμος Φαρκαδόνας θα σταθεί ηθικά και υλικά δίπλα στις μαθήτριες, αλλά και σε όλους τους μαθητές του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασ. Τσιάντος δήλωσε ότι μια τέτοια επιτυχία φανερώνει την πολύ καλή παιδαγωγική δουλειά που γίνεται στα σχολεία του Δήμου μας και πως η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί το εφαλτήριο για συγκεκριμένες ενέργειες υπέρ της σχολικής κοινότητας.