Διάκριση χορωδίας 27ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

xorodia we34

27ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς» στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών Καρδίτσας

«Σ’ ένα σχολείο που δίνει βαρύτητα σε πρωτοβουλίες και προγράμματα που προάγουν την αλληλεπίδραση των παιδιών και τη συναισθηματική τους εξέλιξη, που πιστεύει πως για τη σωστή λειτουργία του δεν αρκεί μόνο η καλλιέργεια των γνωστικών και νοητικών ικανοτήτων αλλά η συνύπαρξη αυτών με τη συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη», όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς» κ. Κουφογιάννης Ευθύμιος, δε θα μπορούσε παρά να βρει πρόσφορο έδαφος η πρωτοβουλία της μουσικολόγου-μουσικοπαιδαγωγού κ. Μπούτα Βιργινίας για τη δημιουργία παιδικής χορωδίας με στόχο τη συμμετοχή στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που γίνεται κάθε χρόνο στην Καρδίτσα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαευθυμίου Νίκος, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, γνωρίζοντας τα οφέλη της μουσικής και ιδιαίτερα μια μουσικής που προσεγγίζεται βιωματικά στο πλαίσιο μιας χορωδίας, αποδέχτηκαν την πρόταση. Η προσέλευση των μαθητών απέδειξε ακριβώς το ίδιο. Οι γονείς τους αντιλαμβανόμενοι

Το 27ο Δ/Σ Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς» συμμετείχε για πρώτη φορά στον πανελλήνιο θεσμό συνάντησης σχολικών χορωδιών (Καρδίτσα, 6-15 Μαρτίου) με την παιδική χορωδία η οποία απαρτίζεται από παιδιά όλων των τάξεων. Εμφανίστηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου σε μία διοργάνωση η οποία δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα γι’ αυτό δεν υπάρχουν βραβεία. Παρ’ όλα αυτά υπήρχε κριτική επιτροπή που είχε ρόλο να προτείνει τις καλύτερες χορωδίες του φεστιβάλ σε αντίστοιχες δράσεις της Ιταλίας (Castellamare di Stabia, Nάπολη) και του Νόβισαντ της Σερβίας.

Και μία από τις καλύτερες χορωδίες, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ήταν κι αυτή του του 27ου Δ/Σ «Αριστείδης Παππάς». Το χορωδιακό σύνολο είχε άψογη σκηνική παρουσία με ρυθμό και αρμονία στις κινήσεις του και πάθος στην απόδοση των τραγουδιών που ερμήνευσε με την καθοδήγηση της κ. Μπούτα και με τη συνοδεία της πιανίστας κ. Ευσταθιάδη Αλεξάνδρας.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τόσο στις πρόβες όσο και την ημέρα της παράστασης. Η επιτυχής εμφάνιση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθεί κανείς ότι η χορωδία συγκροτήθηκε μόλις πριν τέσσερις μήνες και ήταν μία ανομοιογενής ομάδα αφού αποτελούνταν από μαθητές διαφόρων ηλικιών.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τη χορωδία του 27ου Δ.Σ. προτάθηκαν και μερικές ακόμη χορωδίες σχολείων των Τρικάλων. Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι τα Τρίκαλα έχουν πλούσια μουσική παράδοση.

.