Διαδήλωση- διαμαρτυρία την Δευτέρα στην πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

pame 4 trik

Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΣΥΥΛ.ΓΥΝΑΙΚΏΝ (μέλος της ΟΓΕ) , η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ στο Νομό μας καταγγέλλει και καταδικάζει την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, που αυτήν τη φορά εκφράζεται και με τη μορφή χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες αυτές τις μέρες, είναι απροκάλυπτες οι ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την ανοχή της ΕΕ κατά του παλαιστινιακού λαού με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Απροκάλυπτες ευθύνες φέρει και η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που κρατάει πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, για το λαϊκό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά και οργανώνουμε διαδήλωση-διαμαρτυρία την Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 8.00μ.μ. στην πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ».

Καλούμε τον Εργαζόμενο λαό, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες, Γυναίκες , Νεολαία των Τρικάλων να συμμετείχε μαζικά, να δυναμώσει το κύμα καταδίκης του Ισραήλ.

Απαιτούμε άμεσα :

• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
• Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
• Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
• Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού.
• Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
• Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου ,πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

.