Δέσμευση Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του Ε-65

Την δέσμευση του ότι το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε-65 που διατρέχει την Θεσσαλία, εξέφρασε σε σχετική ερώτηση Θεσσαλού δημοσιογράφου από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση «Είχα πέρυσι επισκεφτεί την Ε -65 και είχα εκφράσει τη θέληση μου το έργο να κατασκευαστεί και ως προς το βόρειο τμήμα του. Σήμερα μπορώ να σας πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι το έργο θα προχωρήσει και σε αυτό το σκέλος. Ήδη έχω μιλήσει δύο φορές με την κ. Βεστάγκερ για το ζήτημα αυτό και θεωρώ ότι θα πάρουμε το πράσινο φως της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του. Θεωρώ το έργο εξαιρετικά σημαντικό για τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία ενώ πιστεύω ότι και η όλη πολιτική της απολιγνιτοποίησης αυξάνει την ανάγκη κατασκευής του έργου ώστε  να σπάσει και η απομόνωση της δυτικής Μακεδονίας τουλάχιστον ως προς το σκέλος που αφορά στην συγκοινωνία με την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Είναι ένα έργο ύψους 450 εκ. ευρώ και από τη στιγμή που θα πάρουμε την έγκριση της digicom μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι θα ολοκληρωθεί και το πάζλ που μας λείπει από το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων που λειτουργεί στη χώρα».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, φιλοδοξώντας να παίξει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας.