Δέσμευση Σκανδαλίδη σε Λέγκα για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τη χαλαζόπτωση

legkasΤην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις και τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού και του Φθινοπώρου του 2010 υπόσχεται τοΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Ν. Λέγκα.Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου απαντώντας σε δεύτερη αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Τρικάλων για το θέμα της μη καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες Τρικαλινούς παραγωγούς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του 2010, ανακοινώνουν ότι για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες του Νομού, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε και κοινοποιήθηκαν τα πορίσματα.
Κατόπιν τούτου, «οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς θα καταβληθούν άμεσα», τονίζεται στην απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός ζητούσε διευκρινήσεις για την απουσία του Νομού Τρικάλων από τον κατάλογο των περιοχών οι παραγωγοί των οποίων δικαιούνται αποζημίωσης από τις ζημιές που υπέστησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 από χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση ή πλημμύρα. Υπογραμμίζοντας ότι η χαλαζόπτωση του Αυγούστου είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα (5.500 στο Δ.Δ. Βασιλικής και 2.500 στρέμματα στο Δ.Δ. Μεγάρχης ) καλλιεργειών.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ζητούσε την άμεση αποζημίωση των παραγωγών τονίζοντας την ένταση του προβλήματος καθ’ όσον η παραγωγή βρίσκονταν στο τελικό της στάδιο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, οι εκτάσεις είχαν πληγεί από ανάλογα φαινόμενα και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Ν. Λέγκας σε δήλωσή του για το θέμα επισημαίνει:

«Η δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τη χαλαζόπτωση, είναι θετική. Υπό την προϋπόθεση ότι η λέξη άμεσα περιγράφει την ακριβή διάσταση του χρόνου»

Από το πολιτικό γραφείο